Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Graangevoerd en grasgevoerd vlees

Hoe het dier geleefd en gevoed is, bepaalt de smaak van het vlees. Als de koeien in de weilanden gras, klaver en wilde kruiden gegeten hebben, kan je dit proeven. Eén van de belangrijkste aspecten van de smaak van het vlees is de voeding van het dier. Maar de meningen zijn zeer verdeeld, is graangevoerd […]

Review Amsterdam Kookboek

Ik mocht van Laura de Grave persoonlijk dit boek ontvangen. Dit naar aanleiding van haar bezoek aan ons toen wij met haar onze prachtige provincie Flevoland gingen bezoeken. Wij hebben mooie boerenbedrijven bezocht waar gepassioneerde boeren hun verhaal deden. Laura is namelijk op zoektocht naar Hollandse producten en chefs die deze producten gebruiken door heel […]

Restaurant Zomertuin De Wereldkeuken

Op een dinsdagavond rijden wij naar Nijkerkerveen om te gaan eten bij Restaurant Zomertuin De Wereldkeuken. Ik had geen idee dat er in Nijkerkerveen een restaurant zou zijn. Ter plekke gearriveerd, herken ik gelijk het gigantische pand van de oude fameuze discotheek Starlight, dit is nu omgetoverd tot een restaurant. Vanavond gaan wij drie uur […]

We gaan weer barbecueën

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, begint het bij menigeen te kriebelen. De BBQ komt te voorschijn, de roosters worden schoongeborsteld en de leren schorten en handschoenen worden uit de kast getrokken. We gaan weer barbecueën!   Barbecueën is erg populair in ons kikkerlandje en ook als het regent of koud is buiten, stoken […]

Restaurant Tapa Tapa in Zeist

Op een doordeweekse dag rijden we naar Zeist om onbeperkt van typische Spaanse tapas te gaan genieten. Restaurant Tapa Tapa in Zeist biedt nu via Social Deal een All you can eat tapas menu inclusief drankjes van € 39,50 voor slechts € 26,00. Dit is een korting van 34%.   Het restaurant Tapa Tapa is […]

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

Hoera, mijn banaantje is één jaar! Banaantje zal je misschien denken? Ja, na een gastric sleeve operatie heeft je maag de vorm en grootte van een banaantje. Bij de gastric bypass noemen ze de maag een kiwi. Maar hoe is het nu een jaar na mijn gastric sleeve operatie. Dat ga ik jullie vertellen.   […]

Met de familie naar Turkije

Mijn moeder had tijdens het familie Kerstdiner uitgesproken dat ze nog een keer met al haar kinderen op reis wilde. Niet dat mijn 86-jarige moeder er slecht aan toe is en daarom nog een keer al haar kinderen bij elkaar wil hebben. Onze moeder is zo fit en sterk als maar kan en is ze […]

Gezonde notensoorten

Noten zijn gezond en elke notensoort heeft zijn specifieke voedingswaarde. Dan heb ik het wel over rauwe noten, dus niet gebrand, geroosterd en/of gezouten. Die zijn natuurlijk ook heerlijk. Maar om profijt te hebben van al het goede wat in een noot zit, kan je ze het beste rauw eten. De meest verkochte noten zijn […]

Speciale koffie recepten waarmee je jouw collega's kunt verrassen

In Nederland wordt er gigantisch veel koffie gedronken. Vooral op de werkvloer drinken we graag een bakje koffie. De meeste mensen drinken ‘reguliere’ koffie. Er wordt hooguit melk en suiker toegevoegd aan de koffie. Met een koffiezetapparaat voor bedrijven kun je echter nog veel meer! Er zijn een hele hoop verschillende koffierecepten! Wist je dat […]

Restaurant De Oranjerie in Barneveld

Het is vrijdagavond en wij rijden naar het dorp waar ik ben geboren en opgegroeid, namelijk Barneveld. Vanavond gaan we voor Social Deal genieten van het 4-gangendiner van chef Erik Hendriksen bij Restaurant De Oranjerie  in Barneveld. We hebben er zin. Het chefsmenu wordt nu aangeboden van € 55,- voor € 34,- dit is een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden