Culinea.nl - Elke dag een ander recept!

Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn

Lekker snel en makkelijk koken, dat is wat we willen als we op vakantie zijn. En Onno Kleyn helpt ons daarbij met zijn herziene uitgave van de vakantiekookboeken Italië, Spanje en Frankrijk. Ik mocht het vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn ontvangen, met daarin heerlijke en makkelijk te bereiden Italiaanse streekgerechten. De recepten hierin zijn niet […]

De gezonde effecten van Curcuma

Curcuma, oftewel kurkuma, geelwortel, turmeric, koenir en/of koenjit is hot. Waarom? Omdat gebleken is dat deze geelwortel het nieuwe ‘superfood’ is…. een magische en helende wortel. De kurkumaplant (Curcuma longa) bevat curcumine en die curcumine is een veelbelovende stof voor preventie en/of behandeling van diverse ziektes. Lees hier meer over de gezonde effecten van Curcuma. […]

Kookboek Hollandse Klassiekers

Ik mocht het kookboek Hollandse Klassiekers van Tjitze van der Dam ontvangen. Hollandse klassiekers anno nu … van appeltaart tot zuurvlees staat op het boek vermeld. Nu loop ik zelf al een tijdje rond met de vraag hoe ik de ‘gouwe ouwe’ recepten in een nieuw en modern jasje kan steken. Maar Tjitze van der […]

Genieten van picknick en wijn

De zomer is eindelijk daar en kunnen we naar buiten om van de natuur en de frisse lucht te genieten. Wat is een betere manier om van het mooie weer te genieten dan te gaan picknicken? Ga er lekker op uit met je lief, je gezin, familie en/of vrienden. Op het strand, in het bos, […]

Simpele tips om iets gezonder te eten

Er is natuurlijk zoveel keuze in de supermarkten, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Vooral light producten zijn erg populair, maar schijn bedriegt. Het blijkt dat light niet persé gezonder is dan de normale producten. Je hoeft niet gelijk aan de zogenaamde ‘superfoods’ om iets gezonder te eten. Ik heb de […]

Genieten van asperges en wijn

Gisteravond heerlijk in de zon buiten gegeten en de eerste proef op de som gedaan: Welke wijn past er goed bij een klassieke asperge bereiding. Het was genieten van asperges en wijn.   Ik heb witte asperges gekookt en geserveerd met (natuurlijk) ham en een ei. Niet zomaar een ei maar een gepocheerd ganzenei. Ik […]

De Wijndivas

Lang leve social media. Via social media ben ik in contact gekomen met de Wijndivas. Alleen al de naam … daar word ik vrolijk van. De Wijndivas nemen je mee op hun wijnavonturen. Zij halen alle wijnen – die ze verkopen via hun webshop – zelf bij de wijnboeren in Frankrijk, Italië en Spanje. Daardoor […]

Botten Bouillon

Ik mocht een zakje botten bouillon, Broth of Life van Ergomax ontvangen om uit te proberen. Broth of life is een familiebedrijf in Sydney (Australië), die hoogwaardige en 100% biologische gecertificeerde gedroogde bottenbouillon maakt van superieure biologische grasgevoerde vrije uitloop kippen (en runderen). Bottenbouillon is een van de meest voedingsrijkste producten. Het bevat belangrijke mineralen […]

Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan

Ik heb een hekel aan voedselverspilling, dat begon al toen ik bij mijn ouders in het restaurant werkte. Al het eten wat terug kwam van de tafels werd gelijk in de vuilnis gegooid. Zo zonde vond ik dat. Maar hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan?   Wist je dat er één derde van ons voedsel in […]

Boek Pipke & Popke van Romana Oosterbeek

Manlief kwam een leuke dame tegen tijdens een golftoernooi en deze dame – Romana Oosterbeek – vertelde dat ze een (kook)boek voor kinderen had geschreven. Hubbie vertelde toen natuurlijk dat zijn vrouw foodblogger is en kreeg vervolgens het boek mee naar huis. Nu is het boek Pipke & Popke van Romana Oosterbeek niet echt een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden