Red Velvet Oreo brownie

Red Velvet Oreo brownie

De kleindochters waren weer eens te logeren en die willen altijd bakken. Wij hebben nu Red Velvet Oreo brownie. Fudgy en rijke brownies met rode fluwelen smaak, gevuld en gegarneerd met gehakte Oreo koekjes! Ik heb deze keer geen chocolade in de brownie verwerkt, omdat de jongste daar niet dol op is. Waar ze wel […]

Quiche van rode biet en geitenkaas

Quiche van rode biet en geitenkaas

Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]

Citroenmousse met Limoncello

Citroenmousse met Limoncello

Deze citroenmousse met Limoncello is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht. En het […]

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Er is niets lekkerder dan deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas. Omhuld met knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper worden ze eerst gebakken. Vervolgens worden deze sappige vleugeltjes besmeerd met een Parmezaanse knoflookbotersaus en opnieuw gebakken voor de ultieme perfectie van kippenvleugels. Als je net als ik een kippenvleugelliefhebber bent, moet je dit recept […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Bloedsinaasappelen met gekruide siroop

Bloedsinaasappelen met gekruide siroop

Met een vleugje Midden-Oosterse smaak zijn deze bloedsinaasappelen met gekruide siroop een verfrissende afsluiting van een maaltijd. Of een heerlijk ontbijt, geserveerd met dikke vanilleyoghurt of kwark. Deze makkelijke sinaasappelsalade ziet er bijzonder opvallend uit, gemaakt met die prachtige kleuren van de bloedsinaasappelen. Het is een heerlijke aanvulling op een winters ontbijt. Het duurt niet […]

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]

Koude komkommersoep met citroen

Koude komkommersoep met citroen

In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Van de kippenbouillon heb ik een heerlijke Curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt en de groentebouillon heb ik gebruikt in deze heerlijke koude komkommersoep met citroen. Je kunt dus van komkommers heel goed een lekkere zomerse koude soep maken. Maar ik heb er ook […]

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten! Wie is een fan? Ik hou van bieten, maar weet ook dat deze felrode knol niet ieders favoriet is. Maar blijf bij mij, want deze fritters kunnen misschien wel wat bietenhaters naar de bietenliefhebbersclub lokken! De fritters zijn zout/zoet en passen prachtig bij een pittige yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten […]

Orzo met bimi, burrata en citroen

Orzo met bimi, burrata en citroen

Deze orzo met bimi, burrata en citroen vangt de rijke doch eenvoudige smaken van de klassieke Italiaanse pasta en rondt het af met gegrilde bimi en romige burrata. Het is een stevige en gezonde nazomermaaltijd. Je kunt het zowel warm, lauwwarm als koud serveren. Dit gerecht heeft niet te veel ingrediënten nodig. De magie komt […]

Rogan Josh kip

Rogan Josh kip

Deze Rogan Josh kip is een makkelijke Kashmiri kipcurry die boordevol smaak zit en smaakt zoals iets uit een Indiaas restaurant. Hoewel Rogan Josh meestal met lamsvlees wordt gemaakt, is deze kipversie iets sneller waardoor het een geweldig recept is voor een doordeweekse maaltijd. Serveer het met wat rijst en naanbrood en je vrienden en […]

Taco met gefrituurde asperges

Taco met gefrituurde asperges

Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden