Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen

Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen

Wij hebben met de familie gebarbecued en Roderick – die van het vlees is – had natuurlijk weer heel veel spareribs gemaakt. Meestal zijn die behoorlijk pittig bij hem en aan mij de taak om hier salades en kruidenboters voor bij het stokbrood bij te verzinnen. Eén van de boters is deze Chipotle kerrieboter met gedroogde […]

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]

Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade

Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade

Er lag nog zo’n lekkere echte buffalo mozzarella in mijn koelkast te lonken. Wat ermee te doen? Een lekkere salade maken natuurlijk. Salade Caprese? Ja daar lijkt deze Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade wel een beetje op. Maar de toevoeging van de rijpe zoete abrikoos was geniaal (al zeg ik het zelf). Het is een heerlijke […]

Pistoletje kipsaté met atjar

Pistoletje kipsaté met atjar

Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van te voren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het […]

Salade met burrata, bonen en groene asperges

Salade met burrata, bonen en groene asperges

Heb je het al eens gegeten, de burrata? Burrata is een romige Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij lijkt op de mozzarella, maar is veel romiger en zachter van binnen. De naam Burrata betekent boterachtig en dat is deze kaas dan ook. Deze superromige kaas past heerlijk in de salade met burrata, bonen […]

Nutella cake in een kom

Nutella cake in een kom

Heel af en toe verwennen wij onszelf in het weekend met een speciaal ontbijt, zo ook met deze Nutella cake in een kom. Ja manlief zou elke dag wel zo de dag willen beginnen, maar dat doen we natuurlijk niet. Moet wel speciaal blijven, toch? Het is een heel makkelijk en snel recept, je mengt […]

Kipfilet Caprese

Kipfilet Caprese

Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar de ingrediënten van deze salade gaat heel ook goed samen met kip. Ik heb er kipfilet Caprese van gemaakt. Als je de kipfilets in de oven gaart, krijg je een supermals stukje vlees.   De pesto maak je natuurlijk […]

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje […]

Spaghetti met asperges en garnalen

Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]

Tompouce met halva en passiefruit

Tompouce met halva en passiefruit

Halva is een zoete Oriëntaalse specialiteit die je bijvoorbeeld in een Turkse winkel kunt vinden. Het wordt gemaakt van sesamzaadjes, suiker, zonnebloempitten en olie. Het ‘zurige’ van de passievruchten past goed bij het zoete van de halva in deze tompouce met halva en passiefruit.   En nog zo’n heerlijk nagerecht met de smaken uit het […]

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.   * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]

Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden