Pistoletje kipsaté met atjar

Pistoletje kipsaté met atjar

Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van te voren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het […]

Kipfilet Caprese

Kipfilet Caprese

Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar de ingrediënten van deze salade gaat heel ook goed samen met kip. Ik heb er kipfilet Caprese van gemaakt. Als je de kipfilets in de oven gaart, krijg je een supermals stukje vlees.   De pesto maak je natuurlijk […]

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje […]

Spaghetti met asperges en garnalen

Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]

Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Po'Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige (remoulade)saus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]

Kofta's met tomaat en komkommer in een wrap

Kofta’s met tomaat en komkommer in een wrap

Een Köfte (kofte of kofta) is een wijdverbreid vleesgerecht (vleesbal). Het gerecht bestaat ook uit vleesstaven gemaakt van (lams)gehakt die meestal in een saus geserveerd worden. Het vlees worden vooraf gestoofd, gebakken of gekookt voordat ze in de saus gaan. Deze kofta’s met tomaat en komkommer in een wrap is een heel makkelijk recept. Je […]

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Dit naanbrood belegd met voorjaarsgroenten is heerlijk als lunch, voorafje of als zelfs als avondeten. Ik had nog een paar asperges liggen en heb daarom dit gerechtje verzonnen, zodat ik de asperges gebruiken kon. Neem wel superverse asperges hiervoor. Je kunt allerlei groenten gebruiken om dit brood te beleggen, zoals doperwtjes, peultjes, groene asperges, bimi […]

Bavette met balsamico uien

Bavette met balsamico uien

Bavette was een ‘vergeten’ stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt. Eerst in de restaurants en nu thuis. Bavette wordt ook wel halvemaan vlees of flank steak genoemd. Het komt uit de vang (werkvlees onderaan de koe) en daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Het vlees heeft een wat grover structuur (werkvlees), […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden