Spaghetti met asperges en garnalen

Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Dit naanbrood belegd met voorjaarsgroenten is heerlijk als lunch, voorafje of als zelfs als avondeten. Ik had nog een paar asperges liggen en heb daarom dit gerechtje verzonnen, zodat ik de asperges gebruiken kon. Neem wel superverse asperges hiervoor. Je kunt allerlei groenten gebruiken om dit brood te beleggen, zoals doperwtjes, peultjes, groene asperges, bimi […]

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.   Of maak je liever […]

Orzo met asperges en gerookte zalm

Orzo met asperges en gerookte zalm

Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pasta komt zowel voor in Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Klassiek wordt orzo in de soep gebruik in plaats van vermicelli. Ik ben er gek op en heb al diverse recepten gemaakt met deze pasta. Zo ook dit simpele maar o […]

Aspergesoep zelf maken

Aspergesoep zelf maken

Ze zijn weer te koop …. asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, of als je gebroken exemplaren ziet liggen, maak hier dan soep van. Aspergesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik de schillen en harde uiteinden om […]

Asperges met ham, ei en botersaus

Asperges met ham, ei en botersaus

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Je kunt deze Asperges met ham, ei en botersaus als hoofdgerecht serveren met gekookte krielaardappeltjes of als voorgerecht, dan halveer je de hoeveelheden. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. […]

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. Als ze een zacht piepend geluid maken, zijn ze vers. Koop wel […]

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter

Door het grillen, krijg je een hele andere aspergesmaak en de combinatie met de zwarte knoflook is heerlijk in deze Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter. Gek op asperges, probeer dan ook deze Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Paella met groene asperges, bonen en doperwten
Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Asperges en zalm zijn een perfecte combinatie.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden