Salade met asperges, feta en dille

Salade met asperges, feta en dille

Deze salade met asperges, feta en dille is het allerbeste van het voorjaar. Het duurt enkele minuten om te koken en in elkaar te flensen en bevat een smaakvolle combinatie van dille, citroen en feta voor een dynamisch en fris bijgerecht. Dit recept met asperges, erwten en radijsjes maak je de hele lente door. Het […]

Gele asperges met een groene saus

Gele asperges met een groene saus

De asperges zijn net uit de grond gekomen en ik mocht al een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen. Daar ga ik natuurlijk een zalig aspergegerecht voor de Paasdagen van maken. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel want het seizoen duurt maar […]

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje.   Kabeljauw   Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]

Orzo met garnalen en asperges

Orzo met garnalen en asperges

Deze orzo met garnalen en asperges wordt gemaakt van een hele speciale pasta. Namelijk de orzo pasta. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is toch echt pasta. Een heerlijk voorjaarsgerecht met asperges erin. Je kunt het warm en koud als een pasta salade eten. Goed excuus om een dubbele portie te maken, zodat […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor.   Omelet   Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor […]

Miso zalm met roergebakken asperges en noedels

Miso zalm met roergebakken asperges en noedels

Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso […]

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet is een bijzonder gerecht geworden. Ik had een pot gedroogde lavendel ontvangen (Van Beekum) en ben daarmee aan het experimenteren geslagen. Lavendel kan je gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Lavendelkoekjes en lavendelsiroop heb ik al gemaakt en Kip met citroen en lavendel was ook een groot […]

Spaghetti met asperges en garnalen

Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden