Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]

Nutella cake in een kom

Nutella cake in een kom

Heel af en toe verwennen wij onszelf in het weekend met een speciaal ontbijt, zo ook met deze Nutella cake in een kom. Ja manlief zou elke dag wel zo de dag willen beginnen, maar dat doen we natuurlijk niet. Moet wel speciaal blijven, toch? Het is een heel makkelijk en snel recept, je mengt […]

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.   Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor. Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken […]

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.   Of maak je liever […]

Wrap met groene aspergetips, pastrami en Caesar salade dressing

Wrap met groene aspergetips, pastrami en Caesar salade dressing

Deze wrap met groene aspergetips, pastrami en Caesar salade dressing is heerlijk als lunch of avondmaaltijd op een warme dag. Serveer er 1 als lunch en 2 als avondmaaltje. Caesar salad meets wrap, noem ik het. Manlief – die 26 jaar in Amerika gewoond heeft – is gek op Caesar salad en daarom staat deze […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Kedgeree met tarwe en garnalen

Kedgeree met tarwe en garnalen

Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt veel gegeten in Engeland en de Engelsen hebben er ook hun eigen draai aan gegeven. Zij hebben namelijk de linzen vervangen door vis. Dit is meestal gepocheerde schelvis, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten vis en rijst voor dit gerecht gebruiken. In […]

Wentelteefjes met rabarber

Wentelteefjes met rabarber

Deze wentelteefjes met rabarber is leuk om te maken voor een speciale dag zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag, de Paasdagen, Moederdag en/of het Pinksterweekend. Ik heb hartjes gestoken uit de boterhammen, maar dat hoeft niet. Is natuurlijk wel leuk als je het voor een geliefde maakt. Rabarber en sinaasappel zijn goede vriendjes van elkaar, waardoor de rabarber […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden