Daslookboter met zwarte knoflook

Daslookboter met zwarte knoflook

Ik heb lekker veel daslook in eigen tuin staan en probeer er steeds weer iets anders van te maken. Het is nu een heerlijke daslookboter met zwarte knoflook geworden. Ik heb er ook nog wat gele koolzaadbloemetjes voor de kleur in verwerkt. Deze gearomatiseerde boter is extreem veelzijdig, gebruik het om knoflookbrood te maken, of […]

Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie.

Rabarber en aardbeien cobbler

Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie. Deze rabarber en aardbeien cobbler is een eenvoudig en gemakkelijk dessertrecept dat perfect is voor deze jaargetijde. Het is buitengewoon zoet en lekker scherp. Aardbei en rabarber zijn een van mijn favoriete smaakcombinaties en de sinaasappel erbij maakt […]

Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen

Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen

Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]

Scones met cheddar en mosterd

Scones met cheddar en mosterd

Deze scones met cheddar en mosterd zouden een zeer heerlijke toevoeging zijn aan elke zomerpicknick of high tea. Scones worden altijd het lekkerst gegeten op de dag dat ze gebakken worden, maar indien nodig zijn ze in een afgesloten bakje een dag houdbaar. Dit eenvoudige recept voor hartige scones is een geweldig en eenvoudig baksel. […]

Asperges met mosselen

Asperges met mosselen

Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]

Geroosterde berbere kip

Geroosterde berbere kip

Ik ben dol op een gebraden of geroosterde kip en elke keer probeer ik de kip op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik een zalige geroosterde berbere kip gemaakt, met de Afrikaanse smaken van de berbere specerijenmix. Ik zou elke week wel een gebraden kip kunnen eten. En het hoeft niet elke […]

Luchtige omelet soufflé

Luchtige omelet soufflé

Goudbruin aan de buitenkant, zacht en super fluffy aan de binnenkant, deze luchtige omelet soufflé gemaakt van slechts vier ingrediënten is niet moeilijk te bereiden. Maak het als ontbijt, brunch of lunch en serveer het met geroosterd brood en/of een lekkere salade. Een ei is nog nooit zo lekker geweest.   Omelet soufflé   Dit […]

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]

Limoen broodjes

Limoen broodjes

In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet […]

Tomatensoep van tomaten uit blik

Tomatensoep van tomaten uit blik

’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden