Kipkarbonades met tomatenrijst

Maak kennis met de heerlijke Spaanse kip en rijst uit één pan. Een eenvoudige maar heerlijke doordeweekse maaltijd boordevol sappige kip, aromatische kruiden en vol tomatensmaak. Deze eenvoudig te maken kipkarbonades met tomatenrijst
zal jouw smaakpapillen zeker naar Spanje vervoeren en indruk maken op uw familie en vrienden!

Vandaag wil ik een van mijn favoriete recepten aller tijden met jullie delen, het eenpansgerecht met kip en rijst. Dit gerecht is een echt bewijs van de heerlijkheid van de Spaanse keuken, omdat het vol gedurfde smaken, levendige kleuren en heerlijke texturen zit. Het is een gerecht wat ik graag maak, omdat het de warmte en het comfort van huisgemaakte maaltijden belichaamt. En ik weet zeker dat het ook een favoriet in jouw keuken zal worden.

Een van de dingen die ik het leukst vind aan dit recept is de eenvoud ervan. Met slechts een paar basis ingrediënten en één pan kan jij een maaltijd bereiden die zowel stevig als bevredigend is. De combinatie van malse kip, perfect gekookte rijst en een mengeling van tomaten en paprika, allemaal doordrenkt met de rijke smaken van gerookte paprika en saffraan, creëert een smaakharmonie die onweerstaanbaar is.
Dus verzamel je ingrediënten, vrienden, en laten we gaan koken!

Kip

Ik heb kipkarbonades oftewel kippendijen gebruikt voor dit gerecht. Dit zijn de kippendijen met bot en vel er nog aan. Dat geeft het gerecht lekker veel smaak. Je kunt ook kipdijfilets gebruiken als je geen liefhebber van vel en bot bent. Dan is het gerecht iets sneller klaar, omdat het kippenvlees zonder bot sneller gaart.

Tips:

En ik heb nog meer éénpansrecepten voor jullie! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Orzo met pittige worst
Rode curry orzotto met mosselen
Pasta met uien en paddenstoelen
Kip met orzo en prei
Sloppy Joe pasta uit de oven
Kipfilet met room en spinazie
Shakshuka groentestoof met eieren

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kipkarbonades met tomatenrijst:

Kipkarbonades met tomatenrijst. Deze Kipkarbonades met tomatenrijst is een lekker eenpansgerecht. Het gemak dient de kok, zullen we maar zeggen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Spaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 4 kipkarbonades
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl saffraan
  • 400 gr risotto rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de rode ui, snijd de rode paprika in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Strooi wat peper en zout op de kippenkarbonades en bak de kip rondom goudbruin in een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie (ong. 3-4 min).
  • Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook glazig.
  • Doe dan de zongedroogde tomaten, oregano, gerookte paprikapoeder, saffraan en rijst erbij en bak dit nog ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Leg de stukken kip erop en dek de pan af met een deksel.
  • Laat ongeveer 30-40 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst en kip gaar zijn.
  • Serveer met de pan op tafel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating