Dit is de lekkerste aardappelpuree die je ooit gegeten hebt en de meest machtige! Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is niet goed voor de lijn, maar wel een heerlijk gerecht om op een winterse dag te serveren bij een speciaal etentje. Stevige kost dus. Het lijkt een beetje op de Franse aardappelpuree Aligot. Alleen heb ik een andere kaas gebruikt dan in deze Franse klassieker.

 

Je gebruikt hiervoor kruimige aardappelen, ik heb ze met schil gepoft in de oven. Ik vind het altijd zo’n ‘natte’ bedoeling worden in de pan als je deze aardappelen kookt. Poffen in de oven is helemaal niet moeilijk, het duurt alleen wat langer voordat de aardappelen gaar zijn. Ik heb 2 hele grote Frieslander aardappelen hiervoor gebruikt. En ik heb gepofte knoflook gebruikt bij dit gerecht, die kan je samen met de aardappelen poffen in de oven.

 

Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is ontzettend lekker bij Bavette met balsamico uien.