Aardbeien kwarkmuffins

Deze aardbeien kwarkmuffins zijn smeuïge en smaakvolle ontbijtmuffins, en bij elke hap barsten ze van de aardbeien. Een verwennerij op de zondagmorgen. Sappige aardbeien en kwark vormen een onweerstaanbare smakencombinatie. Deze muffins zijn zo eenvoudig te bakken. Met slechts een paar basis-ingrediënten en verse aardbeien heb je in slechts een half uur een waanzinnig ontbijt om je dag mee te beginnen.

Dit recept met aardbeien is een geweldige manier om de lente te verwelkomen. De zelfgemaakte muffins met aardbeien en kwark zijn een heerlijk dessert, tussendoortje of ontbijttraktatie. Maak een batch van deze lekkere muffins, boordevol aardbeien en je hebt een gemakkelijk mee te nemen ontbijt. Verpak er een paar in een lunch box en je hebt een heerlijk tussendoortje.

Bakken maar

Aardbeien kwarkmuffins met zijn eenvoudig en gemakkelijk te maken. Dit muffinrecept gebruikt slechts een paar basis-ingrediënten: bloem, suiker, olie, ei, sinaasappel, kwark voor een vochtige en zachte textuur en natuurlijk verse aardbeien. Het maakt geweldige muffins, beter dan die uit de bakker. En kan in enkele minuten met de hand of met een mixer worden gemaakt.
Je klopt de eieren luchtig met de suiker en dan mix je de kwark erdoorheen.
Voeg de overige ingrediënten en meng het in de kom, hoeft geen super glad beslag te zijn.
Als het te dik lijkt, voeg dan een beetje melk toe. Het volledige recept vind je hieronder.

Het receptidee kwam niet alleen bij mij voort uit mijn verlangen naar aardbeien, maar ook vanwege de overvloed aan kwark in mijn koelkast.
De kwark zorgt voor smeuïge muffins. Ik gebruik graag magere kwark, maar vanille- of aardbeiensmaak zou hier net zo lekker zijn.
Ook bevorderlijk voor de vochtige textuur van de muffin? De overvloed aan aardbeien. Aardbeien zijn zo sappig dat ik de melk volledig uit het muffinbeslag weglaat. Meestal wordt melk gebruikt om muffinbeslag lichter te maken.
De eieren in de muffins zorgen voor structuur en rijkdom.

Tips:

En ik heb nog meer lekkere ontbijtreceptjes met aardbeien voor jullie:

Aardbei bloedsinaasappel smoothie bowl
Tapiocapudding met aardbeien
Chiapudding met aardbeien
Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien
Aardbeien yoghurtdrank

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Aardbeien kwarkmuffins:

Aardbeien kwarkmuffins. Als het seizoen van de zomerkoninkjes is aangebroken dan moet je eens deze heerlijke muffin met verse aardbeien maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 100 gr (riet)suiker + extra
  • 200 gr kwark
  • 250 gr zelfrijzend bloem
  • 60 gr kokosolie, gesmolten
  • 1 sinaasappel, rasp ervan
  • eventueel 1 scheut melk
  • 150 gr aardbeien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Droog ze af en snijd ze in kleine stukjes.
  • Klop in een grote kom de eieren luchtig met de suiker. Mix de kwark er door heen.
  • Voeg de overige ingrediënten en meng het in de kom, hoeft geen super glad beslag te zijn.
  • Als het te dik lijkt, voeg dan een beetje melk toe.
  • Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen) en strooi wat rietsuiker op de muffins.
  • Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating