Deze paarse spruitjesstamppot zit eigenlijk tussen een curry en een stamppot in.
Je kookt de aardappelen in een currysaus tot ze beetgaar zijn en voegt dan de geblancheerde spruitjes toe. Deze laat je nog even meekoken, tot het geheel droog gekookt is. Je hoeft niet te stampen, laat de aardappelstukjes en halve spruitjes heel.
Het is een heerlijke vegetarische stamppot, maar als jij er een stukjes vlees bij wilt eten is dat natuurlijk prima.

 

Ik dacht een leuk recept te creeren met paarse spruiten en aardappelen. Echter als je spruitjes kookt worden ze groen. En de aardappelen gekookt in de currysaus worden bruin. Niet echt een aantrekkelijk plaatje. Om de foto een beetje op te leuken en om te laten zien dat ik toch echt paarse spruitjes gebruikt heb, heb ik een paar paarse spruitblaadjes op het gerecht gelegd. Zit jullie dus een beetje in de maling te nemen, haha.
Dus wat mij betreft kan je dit stamppotje gewoon met groene spruitjes en “normale” aardappelen maken!

 

Paars toetje

 

Dit toetje is wel echt paars. Deze Blauwe bessen cheesecake parfait zal prima smaken na de pittige stamppot.