Dit is een lekkere pittige salade van ‘vergeten’ groenten. Remoulade is een klassieke Franse salade met slechts 1 groente! Het is een klassiek recept dat altijd al favoriet is geweest op de eettafel, omdat het bij zoveel verschillende gerechten past. Makkelijker dan dit kan het gewoon niet, en je zult verrast zijn hoe heerlijk het smaakt. Het wordt gemaakt van de lelijke, knobbelige, aardse en vaak onbegrepen knolgewas knolselderij. Ik heb het nu met twee groenten gemaakt en noem het een raapstelen en knolselderij remoulade salade.

Raapstelen en knolselderij remoulade salade

 

Knolselderij

 

Het enige wat je hoeft te doen is de knolselderij in dunne plakken te snijden, de ingrediënten mengen tot een klassieke remouladesaus en alles door elkaar gooien.
Omdat de knolselderij snel bruin wordt, heb ik de plakjes nu geblancheerd.
Knolselderij is een snel oxiderende groente. Eenmaal geschild begint het witte, romige vruchtvlees bruin te worden. Het is belangrijk om een kom water met citroensap te hebben om de verkleuring te helpen stoppen of in ieder geval te minimaliseren.

 

Het schillen van de knolselderij kan een kleine uitdaging zijn. Snijd de uiteinden eraf, leg het op de platte kant, ga met het mes langs de zijkanten en snijd de schil eraf.
En schuw deze salade alsjeblieft niet, want je hebt geen idee wat knolselderij is.

 

Raapstelen

 

Als je raapstelen ziet liggen bij de groenteboer dan weet je dat het voorjaar aangebroken is!
Raapstelen zijn het jonge blad van de meiknol. Het plantje wordt in bosjes of los verkocht. Deze oer-Hollandse voorjaarsgroente herinneren je misschien aan grootmoeders tijd, maar is nu bezig met een echte comeback.
De groente heeft een pittige smaak, is rijk aan mineralen en vitamines en bevat meer ijzer dan spinazie.
Ze geven deze salade een lekkere frisse en pittige touch.

 

Tips:

 

Als knolselderij je geen knolselderij kunt vinden, is koolrabi de perfecte vervanger. Nog steeds knapperig en past perfect bij de saus.

Veganistische optie: Gebruik veganistische mayonaise. Je kunt het verdunnen met een scheutje water of extra citroensap.

Deze salade is lekker als lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld deze Karbonade met mosterdsaus, Ossenhaas met bearnaisesaus of Geroosterde kip met kruiden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Raapstelen en knolselderij remoulade salade: