Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag.
Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney
Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag.
Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Week het brood in de melk.
Verhit olie en boter in een pan en bak de gesneden uien en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
Knijp het brood uit maar houd de melk achter. Prak het brood fijn en meng het door het gehakt.
Voeg de kerriepoeder, appel, jam, rozijnen en amandelen toe en bak nog 2 minuten mee met het gehakt/uimengsel. Breng op smaak met sambal en peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Klop de eieren los met de achtergehouden melk en kurkuma. Roer 1/3 deel van het eimengsel door het gehakt en schep dit in een ingevette ovenschaal (van 20×30 cm).
Druk het gehakt goed aan en schenk de rest van het eimengsel erover.
Legl de laurierblaadjes op de bobotie.
Bak het in de oven in ongeveer 30 minuten.
Origineel wordt bobotie geserveerd met rijst en chutney. Ik heb er roergebakken rode kool en zelfgemaakt mangochutney erbij geserveerd.