Na een weekendje Friesland, reden we nog even door een pittoreske dorpje. Omdat mijn man van Friese afkomst is, kon hij het niet laten bij de lokale bakker een echt Fries suikerbrood te kopen. Maar ja … na een paar dagen stond het suikerbrood nog op het aanrecht. Wat te doen. Ik weet dat hij gek is op bread and butter pudding, dus heb ik daar een Friese variant van gemaakt met het overgebleven suikerbrood. Het is een broodpudding van Fries suikerbrood met Beerenburgsaus geworden.
Ik kan je vertellen dat hij deze Weake Bôle ôfgryslik lekker vond.

Dit recept is voldoende voor 6 tot 8 personen, afhankelijk van de grootte van de ovenschaaltjes waarin je het doet. Je kunt ook een grote ovenschaal gebruiken, de baktijd duurt dan ongeveer een uur. Check met een satéprikker over de broodpudding gaar is.

 

En nog zo’n leuk recept met Fries suikerbrood, zijn deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood