Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral door vegetariërs gegeten. Het gerecht bevat een variëteit aan groenten, peulvruchten en granen. De groenten kunnen zowel rauw of gekookt in bouillon (met of zonder sojasaus) geserveerd worden. Je kunt alle soorten groenten, peulvruchten en granen gebruiken die je maar wilt. Ik heb voor deze Buddha bowl rode rijst gebruikt, maar je kunt ook andere soorten rijst of bulgur, couscous of quinoa gebruiken. Soms wordt er ook een (gebakken) ei of tofu bij geserveerd. En vergeet de dressing niet, maak wat je lekker vind.
Voor het beste resultaat van de rode rijst kan je de rijst het beste eerst een half tot twee uur voorweken in koud water. Eerst even afspoelen voor gebruik en dan koken in de verhouding 1 kop rijst op 2½ koppen water. Het koken van deze rijst duurt iets langer dan witte rijst, ongeveer een minuut of 30-40.

Deze kom met Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is ook erg lekker.