Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst nemen, maar deze gele ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een lekkere smaak van kurkuma. Als je niet van chorizo worst houdt, kan je ook bijvoorbeeld een salami worst gebruiken in dit gerecht.
Makkelijke maaltijd
Zijn makkelijke gerechten niet de beste maaltijd voor doordeweeks? Deze rijstschotel met chorizo is supersimpel te maken met ingrediënten die je altijd bij de hand hebt. Heerlijk, voedzaam en een genot voor het hele gezin.
Voor een makkelijk gerecht boordevol Spaanse smaak is dit recept voor gele rijst met chorizo een echte aanrader. Binnen de kortste keren heb je er trek in!
Gele rijst
Als je geen gele rijst kunt vinden in de supermarkt, dan kan je deze heel eenvoudig zelf maken door 1-2 theelepel(s) toe te voegen aan de rijst.
Gebruik een langkorrelige witte rijst voor dit gerecht. Vervang het eventueel door Basmati rijst of andere soorten witte rijst, maar geen kleefrijst.
Chorizo
Goede chorizo maakt het verschil, want het is het hoofdingrediënt. Ik koop mijn chorizo het liefst bij de plaatselijke delicatessenzaak; de kwaliteit is veel beter dan die van de supermarkt. De chorizo geeft een heerlijke rokerige, pittige smaak, maar zonder al te veel pit, zodat kinderen er ook van kunnen genieten. Vervang de chorizo door een ander soort worst, ook zonder vel, als je geen fan bent van chorizo.
Bent je op zoek naar een eenvoudige maaltijd voor doordeweeks voor het hele gezin? Bekijk dan deze drie recepten:
- Traybake met kip en chorizo
- Pasta met romige tomatensaus
- Patatje pulled smac
Tips:
- Kan van tevoren worden bereid, het blijft maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten
Recept Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen:
Ingrediënten
- olijfolie
- 250 gr kastanjepaddenstoelen
- 1 chorizo (225 gr)
- 1 rode ui
- 4 preistengels
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 325 gr gele rijst
Instructies
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de wordt in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon. Laat uitlekken.
- Bak de paddenstoelen kort in een koekenpan in een beetje olijfolie. Schep ze uit de pan op een bord. Bak nu de plakjes worst samen met de rode ui in dezelfde pan.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet de rijst af.
- Voeg de prei toe bij de worst en ui en bak dit 2 minuutjes mee. Doe dan de paddenstoelen erbij en meng alles goed door elkaar.
- Meng nu de rijst en bevroren doperwten door de rest van de ingrediënten en laat nog 1 minuutje op het vuur staan. Zet de pan dan op tafel.