Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; heb namelijk geen bodem gemaakt voor deze cheesecake. Daardoor is het eigenlijk meer een hartige soufflé geworden dan een cheesecake. Gebruik de blauwe kaas die je lekker vindt, ik heb Stilton gebruikt omdat ik daar gek op ben.
Yotam serveert het gerecht met ingelegde (pickled) bieten, maar ik geef een andere twist aan de bietjes. Ik had nog in de oven geroosterde bietjes liggen en heb deze met rode ui en balsamico gebakken in een pan. Hoe je geroosterde bietjes kan maken, lees je hier.
Bietjes met blauwe kaas, tijm en dille zijn voor mij een match made in heaven.