Deze Kersen kruimelkoek is lekker als ontbijt of tussendoortje. Maak deze plaatkoek als het kersentijd is. Of neem anders kersen uit de diepvries.
Probeer ook eens deze Yoghurt kersencake
Deze Kersen kruimelkoek is lekker als ontbijt of tussendoortje. Maak deze plaatkoek als het kersentijd is. Of neem anders kersen uit de diepvries.
Probeer ook eens deze Yoghurt kersencake
Verwarm de oven voor op 180˚.
Snijd de kersen doormidden en verwijder de pitten.
Klop in een grote kom de boter luchtig met de suikers. Voeg het meel, havermout, citroenrasp, kardamom- en gemberpoeder en zout toe en meng alles goed met de hand (hoeft geen glad deeg te worden).
Houd ongeveer 1/3 van het deeg achter voor de crumble topping. Doe 2/3 van het deeg in een bakvorm (23 cm) voorzien van bakpapier en druk goed aan op de bodem (met een lepel of je hand).
Verkruimel dan het overgebleven deeg hierover.
Meng de kersen met de kersenjam en rozenwater en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem. Verkruimel dan het overgebleven deeg hierover.
Zet de bakvorm (onder) in de oven en bak in 30-33 minuten goudbruin.
Laat ongeveer 2 uur afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
De koek blijft afgesloten in een blik in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.
Marlies
juni 22, 2021 @ 1:12 pm
Er mist een stap over de vulling.
Hanneke de Jonge
juni 22, 2021 @ 2:27 pm
Hoi Marlies, volgens mij is de bereiding compleet. Weet niet wat je mist?