Ik heb voor jullie een makkelijk te bereiden ijsdessert met de smaken van het Midden-Oosten. Dit ijs maak je zonder ijsmachine, het is romig en zó lekker! Dit eenvoudig te bereiden recept voor mandarijnparfait met pistachenoten bevat niet al te veel ingrediënten en zorgt ervoor dat je met minimale bereidingstijd kunt genieten van heerlijk ijs met een mandarijnsmaak. Dit zoete mandarijnijs kan niet eenvoudiger te bereiden zijn.

Mandarijnparfait met pistachenoten

 

IJs maken zonder ijsmachine

 

Er zijn geen speciale technieken nodig voor dit ijs, mix alle ingrediënten eenvoudig samen en vries ze vervolgens in. Makkelijker kan het niet.
Je kunt het in aparte glaasjes invriezen, in een diepvriesbak waaruit je dan bolletjes ijs schept of je vriest het in een cakevorm in, stort dit op een schaal en snijd daar plakken ijs van. Wat jou maar het handigst lijkt.

 

Er zijn slechts zes ingrediënten nodig en het recept bevat geen eieren!
Het duurt ongeveer 15 minuten (als dat zo is!) aan voorbereiding voordat het in de vriezer wordt geplaatst. En er zijn geen technische vaardigheden nodig, alleen een mixer.
Voor het maken van dit heerlijke dessert heb je geen ijsmachine nodig.
De textuur van het ijs is rijk en romig en heeft een heerlijk delicate smaak van mandarijn.
En omdat het van tevoren wordt gemaakt, is het ideaal voor een etentje thuis.

 

De alcohol (likeur) zorgt ervoor dat het ijs niet superhard wordt in de vriezer. Je kunt het laten vervallen als je het ijs voor kinderen wilt maken.

 

Serveersuggesties

 

Hoewel het op zichzelf al heerlijk is, kun je dit ijs nog verder naar een hoger niveau tillen door het te serveren met:

Wat geraspte pure chocolade of chocoladesaus
Partjes mandarijn
Kletskop
Gehakte noten

 

Tips:

 

Ik raad aan om het ijs ongeveer 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer te halen, zodat het wat zachter wordt.

Geen mandarijnen bij de hand, of liever de smaak van sinaasappel, citroen of limoen? Vervang eenvoudig de schil en het sap door dezelfde hoeveelheid sinaasappel-, citroen- of limoenschil en -sap. Voor het citroen- en limoenijs zou ik dan Limoncello als likeur gebruiken.

Hier vind je nog veel meer lekkere ijsrecepten zonder ijsmachine.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mandarijnparfait met pistachenoten: