Dit recept voor meloen met ham en mozzarella combineert de zoetheid van de meloen met het zoute van prosciutto, de romigheid van verse mozzarella en de kruidachtige smaken van munt. Het is een simpel maar lekker gerechtje die perfect is als voorgerecht, voor barbecues, picknicks of welke andere gelegenheid dan ook. En heel snel te maken. Door de meloen in bolletjes te steken en mini mozzarellabolletjes te gebruiken, ziet het er ook nog eens heel erg leuk uit.

 

Meloen

 

Het lekkerste is om een rijpe cantaloupe meloen te gebruiken.
De zoetheid van meloen gaat namelijk perfect samen met het zoute van de prosciutto en de kruidige smaken van munt. Je kunt ook honingmeloen gebruiken, of een combinatie van meloenen.
Steek met een meloenbolletjeslepel balletjes uit de meloen. Maak zoveel mogelijk balletjes van beide helften van de meloen.
Als je geen meloenbolletjeslepel hebt, kan je alles ook gewoon in hapklare stukjes snijden. Het ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het zal nog steeds heerlijk smaken.
Wat is nog meer een goede vervanger voor meloen?
Je kunt ook honingmeloen, watermeloen, perziken, papaja of mango gebruiken.

 

Prosciutto

 

Prosciutto is een drooggezouten Italiaanse ham. Het is erg smaakvol en is de perfecte aanvulling op de meloen. Gebruik eventueel een andere ham zoals Parmaham, Serrano ham. Salami, guanciale, pancetta, capicola zijn ook goede vervangingen voor prosciutto.

 

Mozzarella

 

Voor deze meloen met ham en mozzarella heb ik mini verse mozzarellabolletjes gebruikt. Je vindt ze verpakt in water of gemarineerd in olie en kruiden. Beide versies zijn heerlijk in dit recept.

 

Kruiden

 

Ik gebruik graag verse munt, maar een combinatie van munt en basilicum zal ook lekker zijn.
Het is ook heerlijk met wat gehakte verse bieslook en peterselie toegevoegd.

 

Tips:

 

Extra nodig: meloenbolletjeslepel

Bewaar restjes maximaal 3 dagen in de koelkast. (Je kunt er echter het beste meteen van genieten).

Je kunt ook nog komkommers, tomaten of rucola sla of waterkers toevoegen aan deze salade.

Voeg wat specerijen toe zoals een snufje rode pepervlokken.

Je kunt een hele andere twist aan deze salade geven door er korianderblaadjes en dukkah over te strooien.

Probeer ook eens deze heerlijke Salade met burrata, prosciutto en wilde nectarines.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Meloen met ham en mozzarella: