Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en een mandarijn. Ze zijn zoeter dan een ‘normale’ citroen.
Deze Meyer citroenjam heb ik gebruikt in de Citroen cheesecake in een glaasje.
Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en een mandarijn. Ze zijn zoeter dan een ‘normale’ citroen.
Deze Meyer citroenjam heb ik gebruikt in de Citroen cheesecake in een glaasje.
Kook de citroenen in een pannetje met water ongeveer een half uur, giet af en laat afkoelen.
Haal dan de pitjes eruit en snijd de kontjes eraf.
Hak de citroenen in een keukenmachine fijn.
Weeg het pulp af en doe er hetzelfde gewicht suiker bij.
Doe dit weer in een pan en kook tot de suiker is opgelost.
Laat dan nog 1 minuut doorkoken.
Doe de jam in gesteriliseerde pot(ten) en laat afkoelen (zet de potten na het vullen tenminste 30 minuten ondersteboven neer). Bewaar in de koelkast.