Miso Noedelsoep met Buikspek

Sinds ik een pakje miso heb gekregen van mijn broer, ben ik aan de slag gegaan met dit goedje. We waren voor mijn moeders verjaardag naar Ibiza gegaan, waar mijn broer woont en hebben het daar gevierd met een barbecue. Lekker in het zonnetje en dat in november. Mijn broer had heerlijk vlees gekocht waaronder Iberico varkensvlees en ook rib-eye. De rib-eye had hij met deze miso pasta ingesmeerd voordat het de barbecue opging. Heerlijk was dat. Ik had wel eens miso gekocht, maar dat was de licht versie ervan. Daar vond ik toen weinig smaak aan zitten, maar deze donkere miso is een smaakbommetje vol met umami. Vandaag heb ik hiermee deze miso noedelsoep met buikspek van gemaakt.

Het buikspek* had ik al voor dit heerlijke recept Buikspek met miso gemaakt en het overgebleven vlees heb ik in deze smakelijke soep gebruikt.
Natuurlijk kan je ook overgebleven gegaarde kip voor deze soep gebruiken.

Miso noedelsoep met buikspek. De donkere miso is een smaakbommetje vol met umami en ik heb er deze heerlijke miso noedelsoep van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

Soep

  • 1 ltr kippenbouillon
  • 3 el miso
  • 2 knoflook teentjes
  • 3 cm gember, in dunne plakken
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 1 el palmsuiker
  • 1 el sojasaus

Erin

  • 500 gr gegaard buikspek*
  • 150 gr Udon noedels
  • 150 gr shiitake
  • 100 gr peultjes
  • 20 gr wakame
  • 4 gekookte eieren
  • 1 bosje koriander

Instructies
 

  • Doe de kippenbouillon met de miso in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de knoflook, gember, sesamolie, sambal, palmsuiker en sojasaus toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak de shiitake en peultjes schoon en snijd dit in dunne repen. Blancheer de peultjes en de noedels in 1 minuutje. Snijd het buikspek in dunne plakken.
  • Verwijder de knoflooktenen en gember uit de bouillon en schep de bouillon in kommen.
  • Voeg de noedels, buikspek, shiitake, peultjes en wakame toe.
  • Snijd de eieren doormidden en leg deze in de bouillon. Garneer met een paar korianderblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating