Mummie Speculaasballen

31 oktober is het weer zover …. Halloween. Dan gaan we weer griezelen en deze Mummie speculaasballen zijn een leuke traktatie voor de avond.

Chocolade au-bain-marie smelten houdt in dat je de chocolade in een glazen schaal boven een pan met heet water laat smelten. Het water moet niet koken en niet tegen de schaal aan komen. Door koude chocoladestukjes aan de gesmolten chocolade toe te voegen krijg je chocolade wat mooi uithardt en knapperig wordt. Ik heb speculaasjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere koekjes gebruiken voor dit recept.

Nog een leuke Halloween versnapering maken? Hier vind je nog veel meer leuke en lekkere recepten.

Mummie speculaasballen. 31 oktober is het weer zover. Halloween en dan gaan we weer griezelen met deze Mummie speculaasballen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr speculaasjes
  • 6 medjoul dadels
  • 75 gr Speculoos pasta
  • 75 gr verse roomkaas
  • 1 tl koekkruiden
  • 200 gr witte chocolade
  • 32 eetbare oogjes

Instructies
 

  • Verwijder de pitten uit de dadels. Doe ze samen met de speculaasjes, Speculoospasta, roomkaas en koekkruiden in je keukenmachine en maal dit tot een smeuïge massa.
  • Is het te kruimelig, voeg dan nog een beetje Speculoos erbij.
  • Laat dit opstijven in de koelkast. Vorm er dan ongeveer 16 balletjes van en zet deze dan ook weer in de koelkast.
  • Hak de chocolade fijn en smelt de helft hiervan au-bain-marie. Haal het schaaltje dan van de pan, zet het op het aanrecht en voeg de rest van de gehakte chocolade erbij. Meng dit tot er een gladde chocoladesaus ontstaan is.
  • Haal de speculaasballen uit de koelkast en zet er eentje op een vork. Dip de bal in de chocolade, laat een beetje uitlekken en leg dan op een vel bakpapier. Herhaal dit met alle ballen.
  • Als alle ballen iets 'uitgehard' zijn, lepel dan de rest van de gesmolten chocolade uit het pannetje en giet dit in dunne straaltjes over de ballen voor het mummie effect.
  • Plak de eetbare oogjes erop en laat de ballen weer opstijven in de koelkast.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating