Deze overnight oats met kokosmelk en frambozen worden zeker jouw nieuwe favoriet!
Dit is een eenvoudig, gezond ontbijt dat je vooraf kunt bereiden. Door havervlokken een nacht in de koelkast te laten staan, worden ze een heerlijk, romig ontbijt. Gemaakt met eenvoudige ingrediënten, kindvriendelijk en met een snelle voorbereidingstijd. Dit zal jouw ochtenden zoveel gemakkelijker maken! Het zit vol met gezonde ingrediënten om je tot de lunch vol te houden. Rijk en romig, fris en fruitig! Smaakt als een heerlijk dessert, terwijl het eigenlijk een zeer voedzaam en bevredigend ontbijt is.

 

Overnight oats

 

Het voordeel van overnight oats is dat je het van tevoren kunt bereiden. Je kunt het maken in individuele glaasjes, maar je kunt het ook in een grote kom bereiden als je veel ontbijters hebt.
Ik begon voor het eerst met het maken van overnight oats toen ik nog op kantoor werkte. Meestal haastte ik me ’s ochtends om tijd te winnen en had ik geen zin in een ontbijt. Ik pakte gewoon een havermout die de avond ervoor was gemaakt en nam die mee om later te eten. Ik werk tegenwoordig thuis, maar waardeer het nog steeds dat er een gezond ontbijt voor me klaarstaat als ik uit bed kom.

 

‘Geweekte’ haver bespaart ’s ochtends veel tijd, maar is ook veel gemakkelijker verteerbaar dan ongeweekte haver.
Terwijl ze ’s nachts weken, wordt het zetmeel afgebroken, waardoor de verteerbaarheid verbetert, waardoor ze gemakkelijker door je lichaam worden opgenomen!

 

Havervlokken geweekt in melk, yoghurt of kokosmelk plus een beetje zoetstof als je wilt, zijn ze ’s ochtends heerlijk romig.
Je kunt de haver op smaak brengen zoals je wilt met specerijen zoals kaneel of nog iets eraan toevoegen zoals noten, zaden, vers of gedroogd fruit.

 

Kokosmelk

 

De kokosmelk gaat perfect samen met de frambozen. Ik ben dol op kokos, dus gebruik ik soms kokosmelk om mijn haver te laten weken.
Ik gebruik kokosmelk light om de haver te laten weken, evenals een eetlepel gedroogde kokosnoot. Maar voel je vrij om elk type of combinatie van melk en/of yoghurt te gebruiken die je lekker vindt.

 

Fruit

 

Hoewel het heerlijk is om te genieten van sappig seizoens-fruit zoals kersen, aardbeien en frambozen, ben ik ook fan van bevroren fruit.
Ik vind het vooral leuk dat er geen verspilling is, je haalt er gewoon uit wat je nodig hebt. En als je iets snels wilt (zoals toevoegen aan Overnight Oats), denk ik dat het feit dat je geen voorbereiding hoeft te doen een echte bonus is.

 

Ik bewaar altijd een paar zakken met verschillende soorten fruit in de vriezer en daar zitten bijna altijd frambozen in. Ik hou van hun zuurheid en ook van de mooie roze kleur die ze toevoegen aan smoothies en ontbijten als deze.
Als u besluit bevroren frambozen te gebruiken in plaats van verse frambozen, hoeft u ze niet te ontdooien voordat u ze aan uw havermengsel toevoegt. Roer ze er gewoon door en doe een deksel erop.

 

Tips:

 

Als je een schepje vanille-eiwitpoeder aan je haver toevoegt, is het een volledig uitgebalanceerde maaltijd, waar je tot de lunch energie van krijgt.

En als frambozen niet jouw ding zijn, probeer dan blauwe bessen, aardbeien, mango, ananas, bananen of ander fruit dat je lekker vindt.

Lees ook mijn blog: Heel veel lekkere recepten met havervlokken.

 

 

Recept Overnight oats met kokosmelk en frambozen: