In de lente Foodybox zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Een pot karamel zeezout pindakaas én witte chocolade pindakaas. Van de laatste heb ik al deze heerlijke cupcakes met pindakaas gemaakt van de pot karamel zeezout pindakaas dit verrukkelijke pindakaasijs. Als je gek op pindakaas bent, dan moet je dit ijs maken! Zo lekker. Supermakkelijk recept, door het gebruik van de gecondenseerde melk en yoghurt kan je dit ijs maken zonder gebruik van een ijsmachine.

 

Pindakaasijs

 

Dit pindakaasijs is het lekkerst! Het is romig ijs met pindakaassmaak, vol met die heerlijke karamel zeezout pindakaas en gesuikerde pinda’s en chocodrops!
Pindakaasijs is een van mijn favoriete lekkernijen en zelfgemaakt is het toch het lekkerst. Als je van pindakaas houdt, beloof ik je dat je net zoveel van dit ijs zult houden als wij.
Het is zo heerlijk om in de zomer zelf ijs te maken, het is de perfecte traktatie voor een hete zomerdag. Hoewel ik natuurlijk ook het hele jaar door dol ben op ijs.

 

Dit pindakaasijs is een ijs zonder eieren, maar het ijs is toch zo romig en lekker.
Het is zacht en perfect pindakaasachtig en boordevol extra pindakaas. Het is een droom voor liefhebbers van pindakaas!

 

Maken

 

Het maken van dit ijs is supersimpel, je hebt alleen wat geduld nodig omdat het ijs moet bevriezen in de vriezer. Je maakt het dus zonder ijsmachine!
Je klopt eerst de slagroom lobbig. Dan mix in een andere schaal de pindakaas met de gecondenseerde melk en de yoghurt. Dit spatel je dan door de slagroom.
Doe er lekker veel gesuikerde pindastukjes en chocoladestukjes door en klaar is het werk.
Giet het in een vriesbak en laat minimaal 6 uur in de vriezer staan.
Schep dan het ijs op en genieten maar.

 

Tips:

 

Je kunt het ijs ook in een ijsmachine maken. Voeg dan op het laatst pas de gesuikerde pinda’s en chocodrops erdoor.

In plaats van de Karamel Zeezout Pindakaas* kan je ook een ‘gewone’ pindakaas gebruiken.

Door het gebruik van de Griekse yoghurt, wordt het ijs niet zo zoet. Het wordt sowieso al zoeter door de suiker pinda’s.

Als je nog een scheut (karamel)likeur toevoegt aan het mengsel, bevriest het niet zo hard.

En in plaats van gesuikerde pinda’s kan je ook (ongezouten) pinda’s nemen.

Zin in nog meer van die makkelijk ijsrecepten? Die heb ik voor jou:

Limoncello ijs
Pornstar Martini ijs
Yoghurtijs met kersencompote
Ricotta ijs met honing
Chocolade fudge ijsjes
Stroopwafelijs

 

 

Recept Pindakaasijs: