Lekker zelf hamburgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Deze heerlijke pittige burgers met Srirachasaus
zijn in minder dan 15 minuten gemaakt en zijn precies zo sappig als de foto’s beloven. Kies zelf hoeveel specerijen je toevoegt, de toppings van je voorkeur en je bent klaar om te gaan genieten.

Pittige burgers met Srirachasaus

 

Zelf burgers maken

 

Nadat je hebt geleerd hoe gemakkelijk het is om een heerlijke, sappige zelfgemaakte burger te maken, wil je nooit meer geld uitgeven aan een hamburger uit de supermarkt of in een restaurant. Ik beloof het, deze is beter. En die diepvriesburgers wil je zeker niet in de winkel kopen, die tot de helft krimpen nadat al het vet is eruit is gelopen tijdens het grillen. Om de een of andere reden heb ik me altijd voorgesteld dat hamburgers super lastig zijn om te maken. Maar eerlijk gezegd zijn ze dat niet. Deze zijn ongelooflijk eenvoudig te maken en je kunt spelen met verschillende specerijen en kruiden om de smaak van de hamburgers te veranderen.

Ben jij ook zo dol op hamburgers? Dan heb ik hier nog veel meer heerlijke recepten voor jou.

 

Ingrediënten

 

Rundergehakt, dit is het hoofdbestanddeel van een beef burger. Je kunt rundergehakt in de supermarkt kopen, maar nog liever bij de slager. Zeg hem dat je er burgers van wil maken, dan weet hij welk gehakt het beste geschikt hiervoor is.

Picadillo specerijenmix, ik heb zo’n blikje Picadille van Jonnie Boer. Het is een spicy kruidenmelange die heel goed bij gehakt past. Je kunt het ook gebruiken om taco’s en Burrito’s van te maken. Voeg wat extra toe als je van echt pittig houdt.

Geraspte oude kaas, deze maakt het gehakt lekker smeuïg en geeft er een lichte kaassmaak aan.

Lente-uitjes, in plaats van gebakken uien op de burger geven lente-uien in de burger ook een lekkere uiensmaak eraan.

Srirachasaus, geeft extra pit aan de burger. Je kunt deze zelf maken door mayonaise met yoghurt te mengen en hierdoor net zoveel of weinig Sriracha eraan toe te voegen. Pas op; het is pittig!

 

Maken

 

Bekijk nu hoe makkelijk dit is: eerst doe je alle ingrediënten in een kom. Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen. Vorm er vier burgers van en zet een hete koekenpan klaar. Het grillen of bakken duurt ongeveer 4-10 minuten, afhankelijk van hoe gaar je de burgers wilt hebben. Ik hou er wel van als je medium rare gebakken zijn.

Toppings

 

Voeg je favoriete burger-toppings toe en serveer met je favoriete bijgerechten zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte patat frites.

Verder kan je er nog gebakken ontbijtspek, gebakken ui, rauwe ui, sla, augurken, jalapeño, ketchup, mosterd, bbq-saus, kaas, tomaten, guacamole en/of burgersaus eraan toevoegen. Maar dat hoeft niet, de burgers zijn al heerlijk.

 

 

Recept Pittige burgers met Srirachasaus: