Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en die kende okra wel en inderdaad dit wordt veel gebruikt in deze keuken volgens hem. Ik had nog garnalen in de vriezer. Gumbo of Grits and shrimps riep hij meteen. Voor de gumbo had ik niet alle ingrediënten in huis, maar Grits and shrimps – een traditioneel gerecht uit Zuid Carolina en Georgia – kan ik wel maken. Grits lijkt op polenta, dit heb ik in huis, garnalen check, okra check, nog iets erbij voor de kleur…..paprika check. Polenta met garnalen, okra en paprika wordt het.

 

Als ik de okra een volgende keer zie liggen bij de groenteboer ga ik zeker een Gumbo maken. Een stoofpot uit Louisiana met vlees of vis, okra en nog meer lekkere ingrediënten. Die staat nog op de to do lijstje.

 

Toetje?

 

Als nog ruimte hebt voor een (Amerikaans) toetje, maak dan deze heerlijke Koffie kokos milkshake.