Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop.
Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop.
Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Schil de aardappel en pompoen, verwijder de zaadjes uit de pompoen en snijd ze in blokjes.
Kook de pompoen- en aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten gaar in gezouten water. Giet dan af. Doe ze terug in de pan, laat even droog koken en stamp ze met een klont boter tot een puree.
Bak de uien goudbruin in een klontje boter, voeg de granaatappelmelasse en mosterd toe en bak dit nog even mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten inkoken tot een dikke uienjus. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de braadworstjes in ongeveer 10 minuten (of korter/langer) gaar in een andere koekenpan in een klein beetje olijfolie.
Meng de gehakte koriander door de puree, breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree op de borden, leg 2 worstjes erop en lepel de jus erover.
Serveer direct.