Eton Mess is een van oorsprong Engels dessert gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Hierbij mijn variatie met rabarber, de Rabarber Eton Mess.
Of wil je liever bakken? Maak dan deze Rabarber tarte tatin
Eton Mess is een van oorsprong Engels dessert gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Hierbij mijn variatie met rabarber, de Rabarber Eton Mess.
Of wil je liever bakken? Maak dan deze Rabarber tarte tatin
Doe de rabarber, theezakje, suiker en granaatappelsap in een pan en breng aan de kook.
Laat dan ongeveer 4 minuten op laag vuur koken tot de rabarber zacht geworden is.
Giet de rabarber in een zeef en vang al het vocht op in een pan. Laat het vocht met het theezakje inkoken tot een siroop, blijf er wel bij … het kan ineens te snel gaan met inkoken. Voeg dan de oranjebloesem toe.
Laat rabarber in de siroop (zonder theezakje) afkoelen.
Klop de slagroom lobbig (niet te stijf) met de vanillesuiker en voeg de yoghurt toe, meng door elkaar.
Verdeel de helft van de rabarberroom in de glazen,. Breek de meringues aan stukken en lepel dit op het slagroom/yoghurtmengsel.
Lepel dan de rabarber erop en herhaal dit nog twee keer.
Garneer met granaatappelpitten en serveer direct.
Je kunt alles van te voren klaarmaken, maar doe het pas op het laatst in de glazen. Als het te lang blijft staan, dan lossen de meringues op en is het krokante effect van de meringues weg.