Rundvlees Curry

Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten zien.

Dit is een smaakvol en makkelijk recept voor Indiase rundvlees curry, bereid in een currysaus op basis van ui en tomaat, verrijkt met een mix van klassieke Indiase kruiden. Creëer de beste malse rundvlees curry die zowel warmte als traditionele huisgemaakte smaak aan jouw bord toevoegt.

Indiase rundvlees curry

In tegenstelling tot de Chinese en Japanse rundvlees curry is Indiase rundvlees curry pittiger en krachtiger van smaak.
Deze curry is een uitstekende harmonie van vlees, specerijen en verse kruiden en is langzaam gestoofd tot in de perfectie. Het is gemakkelijk om de pittigheid en smaak aan te passen aan jouw voorkeur door de rode peper en specerijen aan te passen.
Het is een geweldig om aan grote gezelschappen te serveren en is rijk aan bevredigende, gedurfde smaak.

Rundvlees

De keuze van het stuk rundvlees heeft invloed op zowel de kooktijd als de smaak van het uiteindelijke gerecht. Populaire keuzes voor rundvlees zijn doorregen runder riblappen, sukade of short ribs.
Magere stukken rundvlees bevatten minder marmervet en hebben meer tijd nodig om mals te worden, maar zijn ideaal om langzaam te garen.
Voor deze langzaam gegaarde universele rundvlees curry hoeft u geen hele dure stukken vlees te gebruiken. Pas de stooftijd aan op basis van het stuk vlees en braad het langzaam tot de gewenste malsheid.
Het is belangrijk om het rundvlees in middelgrote, even grote stukken te snijden, zodat het gelijkmatig gaart en overtollig vet wordt verwijderd.

Gebruik het liefst een stoofpan met een dikke bodem, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.
Voeg zoveel water toe dat het rundvlees in de pan onder water staat. Zo voorkom je dat het uitdroogt tijdens het langzaam garen.

Meer curryrecepten:

  1. Kip Korma
  2. Punjabi curry van kip
  3. Indiase lamsnek curry
  4. Rundvlees Vindaloo
  5. Vegetarische auberginecurry
  6. Saag Paneer
  7. Pompoencurry
  8. Bruine bonencurry
  9. Kashmiri chili aardappel curry

Tip:

  • Deze curry is ook heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de kruidige pompoenblokjes vind je hier.

Rundvlees curry

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Rundvlees curry:

Rundvlees curry. Lekkere kruidige en pittige curry. Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1,2 kg runder riblappen
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 1 blikje (300 gr) tomatenblokjes
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el garam masala kruiden
  • 1/2 tl kardamompoeder
  • 8 kruidnagelen
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 5 tenen knoflook, geraspt
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 bosje koriander, gehakt

Instructies
 

  • Snijd het vlees in stukken en bestrooi met een beetje zout. Bak op hoog vuur in een antiaanbakpan in een klein beetje olie het vlees rondom bruin. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees niet gaat stoven.
  • Zet een grote stoofpan op het vuur en verwarm hierin de tomatenblokjes met 2 blikjes water, de bouillonblokjes en de kruiden. Als dit warm is voeg dan het vlees toe.
  • Bak in de antiaanbakpan in een beetje olie de uien met de rode peper glazig, voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog even mee. Doe dit bij het vlees in de pan.
  • Leg een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2-3 uur garen op zacht vuur.
  • Als het vlees bijna gaar is, haal je de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan indikken.
  • Doe als laatste de gehakte koriander in de curry en serveer met kruidige pompoenblokjes en eventueel wat naanbrood.

2 reacties

  1. Zag je post op insta. Dacht meteen aan jouw Rendang recept en hoe heerlijk die was. Zo van genoten.

    Dus ik ga deze ook uitproberen. Klinkt en ziet er zo ongelooflijk lekker uit. Verheug mij er nu al op.

  2. Hoi Jose, ik wordt altijd blij van jouw leuke reacties. Probeer deze ook maar, je zult er geen spijt van krijgen 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating