De overgebleven pompoenblokjes van deze Salade met avocado en geroosterde pompoen kan je weer gebruiken voor een pompoensoep of pompoensmoothie.
Het recept van de Korianderpesto vind je hier
De overgebleven pompoenblokjes van deze Salade met avocado en geroosterde pompoen kan je weer gebruiken voor een pompoensoep of pompoensmoothie.
Het recept van de Korianderpesto vind je hier
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snijd de pompoen in dunne plakken, schil de plakken en snijd dit in blokjes. Leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat, vet dit in met zonnebloemolie en leg de pompoenblokjes hierop.
Giet er nog wat olie over, bestrooi met peper en zout en de tijmtakjes. Schuif de ovenplaat in de oven en rooster de pompoen ongeveer 30-45 minuten tot ze zacht zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verdeel de groene sla over de borden en leg hierop pompoen- en avocadoblokjes. Strooi de kiemgroente en lente-ui hierover. Lepel hier en daar wat pesto erop.