Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, gebruik dan mozzarella. De zachte kaas doet het heel erg goed bij het knapperige van de salade, een heerlijke combi dus! En als je op dieet bent, laat de kaas dan achterwege of gebruik een light versie van de mozzarella.
Het is wat veel ingrediënten bij elkaar, maar dan serveer je wel een hele bijzondere salade.

Ik maak de dressing altijd in een jampotje. Het voordeel hiervan is dat je dan de ingrediënten dan lekker door elkaar kunt schudden en mocht er iets overblijven, dan zet je het potje gewoon in de koelkast voor een volgende salade.

 

En nog een heerlijke salade met burrata

 

En nog zo’n heerlijke salade met burrata kaas is deze Salade met burrata, Coburger en verse vijgen. Probeer die ook eens!