Leuk als voorgerechtje. Je kunt deze Sushi bonbons ruim van te voren klaar maken en wegzetten voor gebruik in de koelkast.
Nog zo’n lekker Oosters gerecht is deze Teriyaki zalm met rettich.
Leuk als voorgerechtje. Je kunt deze Sushi bonbons ruim van te voren klaar maken en wegzetten voor gebruik in de koelkast.
Nog zo’n lekker Oosters gerecht is deze Teriyaki zalm met rettich.
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Maak de rijst aan met de sushi-azijn, peper en zout en laat afkoelen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Snijd de surimisticks in de lengte doormidden en snijd dit in kleine blokjes.
Snijd de bieslook fijn.
Meng avocado, komkommer, surimi en bieslook door de rijst.
Meng de mayonaise met wasabi en knoflook en meng 1 eetlepel hiervan door de rijst.
Bekleed de binnenkant van 6 kleine kopjes of glaasjes met plastic folie (het folie moet ruim over het kopje hangen). Leg hierop een plak zalm (zalm moet een beetje over de rand hangen). Doe hierin 1 lepel aangemaakte rijst en druk dit goed aan. Vouw de zalm er overheen.
Pak het plastic folie bij elkaar en draai het pakketje stevig dicht. Laat in het in de koelkast opstijven.
Haal de pakketjes voor het serveren uit de koelkast en leg ze elk op een schoteltje. Lepel een beetje wasabimayonaise op het schoteltje en leg een toefje tuinkers op de bonbon.