Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten, maar maak deze lekkere en gezonde Thaise noedelsalade met kip eens.
We blijven nog even in het verre Oosten met deze Oosterse kipsalade
Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten, maar maak deze lekkere en gezonde Thaise noedelsalade met kip eens.
We blijven nog even in het verre Oosten met deze Oosterse kipsalade
Leg de kipfilets in een kookpan, schenk de kippenbouillon in erin (de filets moeten wel helemaal onder staan). Doe er de gember, knoflook en rode peper bij en breng de bouillon aan de kook.
Zet het vuur dan af en laat de kip 1,5 uur garen. Als de kipfilets gaar zijn haal ze uit de pan, laat afkoelen en snijd in dunne plakken.
Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en schud dit goed door elkaar.
Kook de noedels volgens de aanwijzing van de verpakking, giet af en doe ze in een grote schaal. Giet de sesamolie erover en meng dit goed door.
Meng dan de rest van de salade ingrediënten door de noedels.
Leg op elk bord de plakjes van 1 kipfilet en serveer hierop de noedelsalade. Giet de helft van de dressing erover en serveer de rest van de dressing erbij.
Strooi als laatste nog de gehakte nootjes en wat korianderblaadjes erover.