Deze Vegetarische ovenschotel met aubergines is een heerlijke vegetarische schotel met veel smaak waarbij je het vlees absoluut niet mist.
Probeer ook eens deze vegetarische Aubergine curry met zilvervliesrijst
Deze Vegetarische ovenschotel met aubergines is een heerlijke vegetarische schotel met veel smaak waarbij je het vlees absoluut niet mist.
Probeer ook eens deze vegetarische Aubergine curry met zilvervliesrijst
Zet de grill in de oven aan. Leg de plakken aubergine op een bakplaat, smeer ze in met de olie en grill de aubergines aan beide zijden goudbruin (in ongeveer 10 minuten).
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
Haal de aubergine uit de oven en verwarm de oven op 200˚C.
Bak in een bakpan in de kokosolie de uien en knoflook tot ze glazig zijn, voeg de garam masala, paprika-, komijn-, kaneelpoeder en koriandersteeltjes toe en bak nog even mee.Voeg dan het blikje tomatenblokjes, een half blikje water en de kokosroom toe en laat 5 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Lepel dan 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal, leg hierop de helft van de aubergineplakjes en de helft van de rijst. Lepel hierop weer 1/3 van de saus, dan de rest van de aubergines en de rijst erop en hierover de rest van de saus verdelen.
Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 25-30 minuten.
Serveer met de korianderblaadjes erover.