Ik heb de rozijnen in deze Volkoren muffins met rozijnen geweekt in drank, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Deze Banaanmuffins met maanzaad zijn ook zo lekker.
Ik heb de rozijnen in deze Volkoren muffins met rozijnen geweekt in drank, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Deze Banaanmuffins met maanzaad zijn ook zo lekker.
Doe de rozijnen in een jampotje, voeg de likeur toe en laat minstens 1 nacht weken.
Zet de oven aan op 180 °C. Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik.
Zorg dat je 2 aparte kommen hebt klaarstaan.
Meng het meel met de kokos, vanille, kaneel en bakpoeder in een grote kom.
Klop in een andere kom de eieren los met de suiker. Voeg de kwark en kokosolie toe.
Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn).
Voeg de rozijnen en aanhangend vocht toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
Verdeel het beslag in de vormpjes (niet helemaal tot de rand vullen).
Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.