Bonen en peulvruchten zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels.
En nog zo’n lekkere salade met peulvruchten: Gegrilde aubergine salade met kikkererwten
Bonen en peulvruchten zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels.
En nog zo’n lekkere salade met peulvruchten: Gegrilde aubergine salade met kikkererwten
Doe de uienringen met de wijnazijn in een jampotje, schud goed door en laat ongeveer een uurtje trekken.
Snijd de chorizo in plakken en maal dit (pulserend) in een keukenmachine tot grove kruimels. Zet een antibakpan op hoog vuur en bak de chorizokruimels krokant. Schep de kruimels uit de pan.
Laat de chorizo-olie in de pan op laag vuur staan, voeg eventueel nog een klein beetje olijfolie toe en meng het met de mosterd en de rode wijnazijn uit het jampotje. Dit is de dressing.
Verdeel de sla op een grote sla en schenk de dressing erover. Schik hierop de bonen, tomaten en feta. Leg de ingelegde rode ui er tussen en verdeel de chorizokruimels op de salade. Strooi nog wat peper erop.