Een zoete stevige knabbel, voor als je ineens zoete trek hebt maar wel iets verantwoords wilt eten. Zelfgemaakte mueslirepen die goedkoper, lekkerder en veel gezonder zijn dan uit de winkel. Smaakt naar een taaie karamel bezaaid met noten en fruit! Uitstekende manier om willekeurige overgebleven noten en gedroogd fruit te gebruiken. Zin in knapperige mueslirepen?

 

Zelfgemaakte mueslirepen

 

Er zijn een aantal dingen die ik nooit zal kopen in de winkel, nadat ik heb ontdekt hoe lekker en gemakkelijk zelfgemaakt is. Momenteel staan mueslirepen bovenaan die lijst.
De smaak van zelfgemaakt is veel beter, simpel gezegd je proeft alle ingrediënten beter. Bovendien is alles in zelfgemaakte mueslirepen volledig natuurlijk. Geen mysterieuze voedseladditieven of conserveermiddelen erin!

 

Er is tegenwoordig een eindeloze verscheidenheid aan mueslirepen verkrijgbaar. Notenvrij, fruitvrij, chocoladestukjes, etc. Met het recept van vandaag kun je de smaak naar hartenlust aanpassen.
Wat de textuur betreft, zijn er grofweg twee soorten: taai en knapperig. We maken taaie exemplaren. En als ik zeg taai, overdrijf ik niet. Het is alsof je een taaie karamel eet, alleen krijg je er een zelfvoldaan gevoel bij, want deze mueslirepen zijn goed voor je.

 

Wat gaat er in mueslirepen?

 

De combinatie van fruit en noten die ik heb gebruikt is een kopie van klassieke fruit- en notenmueslirepen. Je kunt werkelijk alles gebruiken wat je maar wilt.
Dus, wat denk je? Is dit een goed weekend om door je voorraadkast te snuffelen en al die restjes noten en gedroogd fruit te verzamelen en er zelfgemaakte mueslirepen van te maken?

 

Tips:

 

In plaats van palmsuiker kan je ook rietsuiker of een suikervervanger gebruiken.

De agavesiroop kan je vervangen door honing.

Gebruik gedroogd fruit zoals dadels, abrikozen, rozijnen, cranberry’s en/of vijgen.

Je hebt voor dit recept gemengde ongebrande noten nodig.

Bewaar mueslirepen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Hier blijven ze twee weken lang vers en fris. Buiten de koelkast wordt de haver na verloop van tijd sneller zacht, waardoor de textuur van de mueslirepen verandert.

Hier vind je nog heel veel lekkere recepten met havervlokken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Zelfgemaakte mueslirepen: