Ik had zin om te bakken en ik had heel pecannoten in huis en heb daar deze heerlijke pecannotentaart met mandarijn geworden.
Ben je ook zo gek op pecannoten? Dan zou ik deze cake zonder bloem snel gaan maken!
Welkom in de droom van elke cakeliefhebber. Deze pecannotentaart zonder bloem is fluweelzacht en soepel, met een heerlijke crunch van pecannoten. Het recept gebruikt fijngemalen pecannoten in plaats van bloem.

 

Deze rijke en zachte cake kan van tevoren worden gemaakt voor elk moment dat je een dessert nodig hebt om indruk te maken. Het is zacht en vochtig en intens smaakvol. De pecannoten voegen een ietwat rustieke textuur toe, maar de complexe smaak maakt het verfijnd. Serveer het met wat seizoensfruit of met slagroom, maar het zou op zichzelf al lekker zijn. Ik eet de mijne met een lekker kopje koffie of thee, maar het zou net zo goed een heerlijk nagerecht zijn, denk ik.

 

Pecannoten

 

Pecannoten zijn absoluut mijn favoriete noten; ze hebben een heerlijke karamelachtige smaak die rijkdom toevoegt aan elk recept waar ze deel van uitmaken. Amandelen zijn veelzijdiger en walnoten zijn goedkoper, maar voor mij zijn het altijd pecannoten.

 

Het lekkerste is het als je de pecannoten van tevoren roostert. Dit kan in de oven of in een antiaanbak koekenpan.
Oven: Verwarm de oven tot 175°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de noten in één laag op de bakplaat. Rooster gedurende 10 minuten en schep halverwege een keer om, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Ze moeten nootachtig ruiken en een tintje donkerder lijken. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze gebruikt.
Bakpan: Zet de bakpan op middelhoog vuur en rooster de noten hierin, schep ze af en toe om.
Zodra de noten goed zijn afgekoeld, maal je ze in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Maar stop voordat ze aan elkaar lijken te plakken.

 

Tips:

 

Zorg ervoor dat je de cake niet te lang bakt; hij zal opstijven als hij gekoeld is.

Klop de eiwitten goed stijf op in een vetvrije kom.

Deze Karamel appel en walnotencake of Chocoladetaart zonder bloem gemaakt van amandelmeel, zijn ook niet te versmaden.

 

 

Recept Pecannotentaart met mandarijn: