Grand Café JAN! in Wergea

Grand Café JAN! in Wergea

Nadat wij ontzettend genoten hadden van het 20 Gangen culinair gevecht bij Oan Tafel, gaan we nu uit eten in het aangrenzend Grand Café JAN! in Wergea. Het grand café is van dezelfde eigenaars als Oan Tafel en toen wij daar twee maanden geleden aten lieten zij ons het nieuwe pand zien. Dit stond toen nog helemaal in de steigers en wij konden niet geloven dat het in zo’n korte tijd zo prachtig verbouwd zou zijn.
En nu gaan wij er genieten van al het goeds dit grand café in het pittoreske dorpje Wergea te bieden heeft.

 

Ambiance

Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea

Het historische pand is al heel lang een dorpscafé van de ouders en voorouders van mede-eigenaar en chef Geert-Jan Vaartjes. Omdat zijn vader en nog drie generaties Jan heette, is het grand café Jan genoemd. Wij komen binnen in een verrassend interieur, een beetje chique, modern, huiselijk en kleurrijk tegelijk. Er hangt een gemoedelijke sfeer, dat voel je gelijk. We worden hartelijk welkom geheten door mede eigenaar Hylke en onze gastheer Rindert vraagt ons waarmee we willen beginnen. Ze hebben een heerlijke rosé mousserende wijn de Rock ’n Roll Queen uit Frankrijk gemaakt van Pinot Noir. Een verfijnde wijn die perfect als aperitief is.

Grand Café JAN! in Wergea

 

Menu

 

De menukaart ziet er top uit, er staan veel gerechten op die ons aanspreken. Heerlijke borrelhappen zoals Friese worst met bijzondere specerijen zoals garam massala en 5-spice, lekkere bitterballen, een zuurdesembrood plankje met bijzondere dips, pimientos de padrón, nachos of Indian style chicken wings. Heerlijke happen die je wilt eten bij de borrel. Wij beginnen met de Friese worstjes met ingemaakte biologische groenten en mosterd, die echt bijzonder zijn.

Grand Café JAN! in Wergea

 

Voorgerechten

Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea

Er is keuze uit 11 voorgerechten, die ik eigenlijk stuk voor stuk wil proberen. Daarom stelt Rindert voor dat we een paar gerechtjes kiezen, zodat we van alles wat kunnen proeven.
Wij gaan voor de Mexicaanse taco’s met heerlijke krokant gefrituurde gamba’s erin, de Yukhoe steak tartare met nashi peer, eidooier, sesam, yuzu en een heerlijke pikante gochujang saus erbij. Wow wat een heerlijke combi! Dan volgt de Banh Xeo, een Vietnamees omeletrolletje met zoetzure groenten, kruiden en een lekkere pindadip. En het laatste voorgerecht is een zalige briochetoast met gerookte paling met appel lucifers en een bijzondere Madeira siroop erbij. Nou dit begint al goed kan ik jullie verklappen.
Bij veel gerechten is de voorliefde voor de Aziatische keuken van Geert-Jan Vaartjes te zien. Hij heeft namelijk een tijd de keukens van het Anantara Hoi An resort in Vietnam bestierd.
De voorgerechten zijn allemaal € 9,00 per gerecht.

 

Hoofdgerechten

Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea

Ook bij de 13 hoofdgerechten is de keuze moeilijk omdat alle gerechten ons erg aanspreken. We beginnen met een lekkere vegetarische risotto met gepofte aubergine, baba ganoush, krokante knoflook en granaatappelpitjes. Dan volgt de schelvis met een Tom ka kai hollandaise en een knapperige mini paksoi en taugé. Ohlala, die luchtige Tom ka kai hollandaise is zalig, ik had het bord wel willen aflikken! Als laatste hoofdgerecht gaan we voor de Runder shortrib met gerookte soja, sesamlak en een rode kool atjar. Heerlijk rokerig vlees en die atjar van rode kool die ga ik thuis ook maken, zo top is dit.
Alle hoofdgerechten kosten € 14,00 per gerecht en je kunt extra drie soorten heerlijke frieten als side erbij bestellen.
Het grand café kookt net zoals het restaurant Oan Tafel met zoveel mogelijk lokale en seizoensproducten.

 

Desserts

Grand Café JAN! in Wergea Grand Café JAN! in Wergea

Er is keuze uit zeven nagerechten en wij gaan voor geflambeerde crème brûlée gemaakt van Madagaskar vanille, witte chocolade en yoghurtpoeder. Nou deze heerlijkheid met een duidelijke smaak van vanille en witte chocolade flambeerde goed toen het aan tafel kwam.
De Dame blanche trifle van vanille- en chocolademousse omhuld door knapperige chocolade werd geserveerd met een gele room. Ondanks dat we aardig vol zaten, ging dit bordje ook schoon op.

 

Drankenkaarten

 

Zoals een goed grand café betaamt heeft Grand Café JAN! in Wergea diverse drankenkaarten, waaronder een cocktail-, koffiespecials-, beerspecials- en een drankenkaart.
Op de drankenkaart is de wijnkeuze niet zo groot maar wel met zorg uitgekozen. Behalve de lekkere huiswijnen Jean, serveren zij ook de heerlijke Rock ’n Roll mousserende, witte, rosé en rode wijn.

 

De speciaal biertjes worden allemaal in blik geserveerd. Dit omdat blik duurzamer is, ze recyclebaar zijn en omdat blik de kwaliteit van bier ten goede komt.
Je kunt bij Grand Café JAN! in Wergea lunchen, borrelen met heerlijke hapjes of een uitgebreide borrelplank en natuurlijk dineren.

 

Grand Café JAN! in Wergea

 

Wij hebben geproefd van en gecombineerd met de te gekke en eigenzinnige gerechten van Jan! Het zijn stuk voor stuk verrassende borden, huisgemaakt met producten van eigen bodem met de invloeden van de wereldse keukens.
Gastheer Rindert en de jonge meiden van de bediening geven je een welkom gevoel en we hebben een onvergetelijke avond gehad.
Het restaurant zit bommetje vol en je ziet alle tafels gezellig aan de shared dining van de bijzondere gerechten van de kaart.

 

Grand Café JAN!
Kerkbuurt 1
9005 NZ Wergea
058 – 78 52 903
info@grandcafejan.nl


4 reacties
Boudewijn.

oktober 10, 2021 @ 1:33 pm

Vandaag in het werkelijk prachtig en smaakvol verbouwde Grand café geluncht. Super broodjes en net ff anders als anders. 100% een aanrader. Dus ; net stinne, d'r hinne.

Hanneke de Jonge

oktober 11, 2021 @ 6:27 am

Hoi Boudewijn, ja het ziet er super uit he en wat leuk om te lezen dat je er geluncht hebt. Gaan wij ook nog eens doen.

Lieke Bos

oktober 24, 2023 @ 5:27 pm

Goedenavond, kan ik reserveren voor 4 personen zaterdag 11 november?
Om 19.00

Hanneke de Jonge

oktober 25, 2023 @ 8:07 am

Goedemorgen Lieke,
Wil je hiervoor svp contact opnemen met het restaurant zelf?
info@grandcafejan.nl tel. 058 785 2903

Groetjes, Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden