Restaurant De Wethouder Denekamp

Restaurant De Wethouder Denekamp

We hadden het restaurant al gespot vanuit onze hotelkamer en zagen dat het er ontzettend druk en gezellig is. Dus op vrijdagavond gaan we eten bij Restaurant De Wethouder Denekamp.

Restaurant De Wethouder Denekamp  Restaurant De Wethouder Denekamp

Sinds eind oktober 2017 is de eigenaar van Hotel De Schout ook eigenaar van dit restaurant. Het pand was het eerste gemeentehuis (1920) van Denekamp, maar nu verbouwd tot hip restaurant. Alle oude ornamenten zoals de prachtige plafonds zijn gebleven, maar het geheel is helemaal opgepimpt naar deze tijd met moderne verlichting en schilderijen.

 

We worden ontvangen door super enthousiaste en leuke blonde meiden van de bediening.
We zijn vroeg (18.00 uur) en kunnen nog een tafeltje uitzoeken. Ik wil altijd een tafeltje waar ik het restaurant goed kan overzien, tja dat is een (horeca)tic van mij.
Chefkok Ben Schulte komt aan onze tafel en heeft een verrassingsmenu met bijpassende wijnen voor ons in petto. Helaas geen wijnen voor mij. Het blijft raar dat ik bij het eten niet kan/mag drinken. Vooral in restaurants mis ik dat. Maar ja….het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.

 

Voorgerecht

Restaurant De Wethouder Denekamp  Restaurant De Wethouder Denekamp

Auke begint met een glaasje Prosecco en ik met een watertje.
Dan komt Ben zelf de wijn inschenken, een Oostenrijkse Grüner Veltliner Reiner Wess, Wachau. Volgens Ben gaat deze frisse en mineraalachtige wijn heel goed samen met Steak Tartare met runderlende, truffelmayo, krokante lotuswortel en krokantje van oude kaas. Dit voorgerecht was subliem, heerlijke tartaar en fantastische smaakcombinatie.

 

Visgerechtjes

Restaurant De Wethouder Denekamp  Restaurant De Wethouder Denekamp

Ben schenkt Auke een Toscaanse witte blend van Chardonnay. Viognier en Sauvignon blanc de Pachar Fattoria Lavacchio als begeleider van ons tweede gerecht. Dit is een vistrio van Zeebaars met een heerlijke shiitakeschuim, daaronder een verse pasta met spinazie en shiitake, een glaasje met daarin gamba’s afgeblust met Pernod in een crabfond en een naanbroodje gevuld met gerookte zalm rilette met ei. Drie topgerechtjes, waarvan de zeebaars toch wel mijn favoriet was.

 

We willen even wachten met het hoofdgerecht en dat is geen probleem.
Ondertussen bestudeer ik de kaart en verbaas mij over de prijzen. Diverse G&T’s op de kaart en die kosten € 7,- en de cocktails zijn slechts €4,- of € 5,-. Dit zijn nog eens andere prijzen dan in het westen.
Inmiddels loopt het restaurant aardig vol en zien we steeds meer personeel verschijnen. Ze lopen de benen onder hun lijf vandaan. Gezellige drukte hier, coole beats op de achtergrond en top bediening.

 

Hoofdgerecht

Restaurant De Wethouder Denekamp  Restaurant De Wethouder Denekamp

Ben komt met een fles Grand Marrenon, een Syrah&Grenache uit Frankrijk. Een stevige fruitige complexe rode wijn met een mooie afdronk die goed zal samengaan met ons hoofdgerecht zegt Ben. En wederom krijgen wij een trio geserveerd, een proeverij van de kaart. Leuk zo’n verrassingsmenu, wij houden ervan en het scheelt dat wij alles lusten.
Het langwerpige bord is bijna te klein voor dit vlezig geweld; een boterzachte Kalfssukade geserveerd met kalfsfond. Ik proef een kruidnageltje erin en dat smaakt fantastisch. Een supermalse Eendenborstfilét, en een stukje dikke lende van een Black Angus. Wowowow…wat een geweldig vleesbordje, we zitten te smullen. Erbij knapperige groentes, een rösti en zoete aardappelpuree.

 

Toch maar even wachten met het nagerecht, we zitten al aardig vol. Ook omdat we alles opeten omdat het zo lekker is.
Inmiddels is het afgeladen druk hier en de muziek staat wat luider. Op dit tijdstip is het een komen van jonge gasten, die lekker aan de cocktails gaan en er een hapje bij eten.

 

Dessert

Restaurant De Wethouder Denekamp  Restaurant De Wethouder Denekamp

Op naar het toetje dan. Ben schenkt een Franse niet te zoete dessertwijn de Juancon pas de deux, Domaine de Nigri die het goed doet bij ons nagerecht. Twee kleine Cheesecakejes met een coulis van rood fruit erbij, een Brownie met 5-spices (lekkere combi) en een Yoghurt-bosvruchten ijsbolletje complementeren het geweldige verrassingsmenu. En verrast zijn we…zo’n hippe leuke tent, super professionele bediening en zulk goed eten hier.
Wat hebben wij genoten!

 

Als je in Denekamp verblijft, ga hier eten en je zult er geen spijt van krijgen. Chefkok Ben is een bevlogen jonge kok met passie en uitzonderlijke kennis van wijnen. Onze complimenten ook voor al het bedienend personeel. Menig restaurant loopt te kampen om goed personeel te krijgen, nou hier lopen ze hoor.

Restaurant De Wethouder Denekamp  Restaurant De Wethouder Denekamp

Op de eerste verdieping is nog een prachtige zaal voor trouwerijen, feesten en partijen.

 

Food&Drinkclub de Wethouder
Grotestraat 1
7591DK Denekamp

 

Hier kan je lezen welke mooie producten we geproefd en gekocht hebben in de omgeving van Denekamp.


2 reacties
J. Peters

augustus 20, 2018 @ 10:25 pm

Inderdaad een super gezellig restaurant. Hebben met vrienden high wine hier beleefd, vlotte bediening en heerlijke wijn
met zalige hapjes tussendoor! Een aanrader!

Hanneke de Jonge

augustus 21, 2018 @ 5:58 am

Ja het was top daar en bediening heel erg goed. High wine lijkt me ook erg leuk.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden