Aanschaffen van een nieuwe keuken

Ik zou graag een nieuwe keuken willen hebben, de mijne is namelijk aardig gedateerd. Alleen heb ik de afgelopen paar jaar wel het meeste het keukenapparatuur al vervangen, dus dat vind ik dan weer zonde. Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken?

 

Natuurlijk heb ik wel een idee van wat ik zou willen, maar ik ben bang dat dan het hele huis verbouwd moet worden. Ondanks dat ik best wel een grote keuken heb, kom ik toch nog ruimte te kort. Dus wordt het een stuk aanbouwen. Tja dan heb je het wel over een mega verbouwing.

Aanschaffen van een nieuwe keuken

Keukentrends

 

Aanschaffen van een nieuwe keuken

Nu vraag ik mij af of ik rekening ga houden met de keukentrends. Je ziet nog wel steeds veel witte keukens in de showrooms, maar andere kleuren en vooral hout is trending!
Het probleem is ook dat ik een strakke moderne keuken zou willen hebben, maar hubbie gaat voor een landelijke keuken.

Zo heeft Mandemakers Keukens een leuk onderzoek gedaan waarbij ze gekeken hebben naar welke keuzes mannen en vrouwen maken bij het uitkiezen van een keuken. Net als in Tinder konden ze foto’s van verschillende keukens naar links of naar rechts swipen en zo aangeven of het wel of niet hun smaak was. Uit het onderzoek bleek dat 50% van de mannen een landelijke keuken mooi vindt, tegenover 32% van de vrouwen. Grappig, want bij ons is dat ook zo. Mijn man zou het liefst een landelijke keuken hebben, terwijl ik voor modern kies.

Toch vonden veel mannen ook moderne keukens mooi, 62% van de mannen swipete naar rechts bij een moderne keuken, tegenover 49% van de vrouwen. Apart wel, mannen vinden dus zowel moderne als houten keukens mooi!
Ben je benieuwd wat er nog meer uit dit onderzoek is gekomen? Klik dan snel verder en bekijk de infographic met keukentrends van Mandemakers.

 

Aanschaffen van een nieuwe keuken

 

Paarse keuken?

Hoe meer keukens ik zie, hoe moeilijker het wordt. Alles wat landelijk is en kleur heeft, vindt manlief geweldig. Hij zag eens een paarse keuken en dat was het helemaal voor hem! Ik vraag me dan weer af, hoe lang vinden we dat paars nog leuk? Maar wat als we het huis gaan verkopen, stoot zo’n paarse keuken de kopers niet af?

 

Keukenapparatuur

Aanschaffen van een nieuwe keuken

Een stoer fornuis met veel gaspitten vind hij ook te gek. Ik zou voor inductie gaan met een afzuigkap verzonken in het keukenblad, we moeten immers van gas af! Tja en dan de rest van de keukenapparatuur. Dat loopt ook aardig in de papieren. Als je het doet, doe het dan goed is mijn motto. Het liefst zou ik twee ovens willen hebben voor bijvoorbeeld mijn geroosterde kip recept, een ‘gewone’ oven met daaronder een warmhoudlade en een stoomoven met daaronder een vacumeerlade. Een mega grote koel/diepvrieskast en misschien zelfs een wijnkast.
Is een ingebouwd koffieapparaat, een kokend water- en/of een bruisend waterkraan handig of niet?

Aanschaffen van een nieuwe keuken

 

Aanschaffen van een nieuwe keuken

Ik denk dat mijn budget aangepast moet worden of dat ik mijn eisenpakket moet aanpassen. Zou wel voor een tijdloze niet al te dure keuken gaan, maar niet willen bezuinigen op apparatuur. Omdat ik dagelijks heel wat uurtjes kook, vind ik goed keukenapparatuur toch wel het belangrijkst. Daar ga ik het meeste plezier van hebben.

 

De kleur? Dat wordt nog wel een dingetje.
Blijf nog maar even dromen over de nieuwe keuken denk ik, eerst maar eens de keuken op orde maken.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden