Afscheidstaart bakken: 5 x inspiratie

Afscheidstaart bakken: 5 x inspiratie

Taarten zitten behoorlijk ‘ingebakken’ in onze cultuur. Haast geen enkele feestelijke gelegenheid wordt overgeslagen zonder dat er taart aan te pas komt. Of het nu gaat om een geboorte (eventueel van beschuit), een bruiloft, verjaardag of diploma-uitreiking: het voelt alsof het feestje niet compleet is als er geen taart is. Naast een feestdag zou je echter ook een taart kunnen bakken voor een andere gelegenheid. Zo zijn bijvoorbeeld afscheidstaarten sterk in opkomst. Niet zozeer om iets te vieren. Maar wel om de persoon die weggaat een betekenisvolle boodschap mee te geven, en om de dag nog gedenkwaardiger te maken.

 

Geen feest, maar wel een memorabel moment

 

Neem jij binnenkort afscheid van iemand? Van een collega die ergens anders gaat werken, of met pensioen gaat? Of van een vriend die lange tijd gaat reizen in het buitenland, of een familielid dat gaat emigreren? Het is dan gebruikelijk om een kaart, een bos bloemen en een afscheidscadeautje te geven, eventueel bekostigd door gezamenlijk geld in te leggen. Om het afscheid nog net wat onvergetelijker te maken, kun je daarnaast ook een taart bakken. Hieronder vind je vijf leuke tips voor het bakken van een afscheidstaart.

 

1. Taart met tekst

 

Simpel, maar o zo effectief: een taart met een boodschap voor degene die afscheid neemt. Een toepasselijke tekst kan bijvoorbeeld zijn ‘het ga je goed’, ‘veel succes met je nieuwe baan’, ‘we zullen je missen’ of ‘goede reis’. Er handig: voor een taart met tekst hoef je niet heel erg veel ervaring te hebben in het bakken van taarten.

 

2. Taart in de kleuren van de vlag

 

Gaat iemand lange tijd op reis, of zelfs emigreren? Dan is het natuurlijk een erg leuk en relatief simpel idee om een taart te bakken in de kleuren van de vlag van het land waarheen de persoon gaat.

 

3. Taart met een of meerdere afbeeldingen

 

Iets ingewikkelder is een taart met een afbeelding maken, die te maken heeft met het vertrek. Bij iemand die met pensioen gaat kun je denken aan een afbeelding van de hobby waar hij of zij veel tijd aan zal gaan besteden, en bij een nieuwe baan kun je denken aan producten waar hij of zij mee te maken zal krijgen. Gaat iemand reizen, dan kun je een afbeelding maken van haar of zijn vervoersmiddel, of iets dat heel typerend is voor het land waar de reis heengaat.

 

4. Voor de ervaren bakkers: een 3d-taart

 

Heb je al meer ervaring in het bakken en decoreren van taarten? Of ben je in ieder geval bereid de uitdaging aan te gaan hier veel tijd in te steken? Dan kun je de voorbeelden van afbeeldingen die hierboven genoemd zijn, ook verwerken in een 3d-decoratie.

 

5. Taart gemaakt van producten uit lokale keuken

 

Behalve te kijken naar de decoratie en het uiterlijk van de taart, is het ook leuk om iets speciaals te doen als het gaat om te ingrediënten. Neem je afscheid van iemand die gaat reizen of emigreren? Verwerk dan in de taart ingrediënten die kenmerken zijn voor de lokale keuken van het land waarheen die persoon in kwestie gaat.

 

Veel succes met bakken!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden