Amerikaans genieten bij The Blueberry in Amersfoort

Amerikaans genieten bij The Blueberry in Amersfoort

Ik ontving een leuke uitnodiging voor de pre-launch van de nieuwste vestiging van The Bleuberry in Amersfoort (wijk Kattenbroek). Samen met andere foodies gaan we Amerikaans genieten bij The Blueberry in Amersfoort. Eigenaresse Lisette de Jong opent haar tweede The Blueberry. De eerste The Bleuberry op de Hof in Amersfoort centrum, bestaat al sinds 2016. Die loopt zo goed, dat Lisette besloot er nog een te openen en wel bij haar om de hoek in Amersfoort-Noord.

http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/

De nieuwe The Blueberry staat tegenover de AH op de Emiclaerhof. Lijkt me helemaal tof om na de boodschappen gedaan te hebben, even lekker aan te wippen bij Lisette. In The Blueberry kan je genieten van American style ontbijt, lunch, cakes en taarten. Daarbij nog heerlijke soorten koffie, thee, milkshakes en smoothies. Alles wordt ter plekke vers en met liefde bereid door Lisette die diverse bakkers – en patisserieopleidingen heeft gevolgd. De torenhoge taarten, heerlijke koekjes en koeken, cupcakes en rocky roads staan te lonken achter de vitrine.

http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/

Amerikaans genieten bij The Blueberry in Amersfoort

 

Wij gaan genieten van een proeverij van de bestsellers. Ik bestel een koffie en er staan al diverse zoete versnaperingen op tafel. We beginnen met een mini milkshake, ik kies de Banana & Salted Caramel. Yammie die gaat er goed in. Dan komt er een mini Knickerbocker Glory Yoghurt voorbij. Lekker fris met fruit en granola. En voor eenieder die vegan eet of een glutenallergie en/of notenallergie heeft, is ook gedacht….er zijn heel veel gerechten hierop aangepast. Dan komen de pancakes voorbij. De eerste is een Banana Pancake, een glutenvrije, vegan pannenkoek gemaakt van banaan met boekweit en kokos. Vers fruit en maple syrup erover. Dit is echt lekker. Maar daar heb je de American Pancakes al. Luchtige dikke pannenkoekjes, met vers fruit, boter en maple syrup. En als klapper de Red Velvet Pancakes met een heerlijke cacaosmaak. Zo hé, dit is pas het begin. So far so good!

http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/

De meisjes van de bediening lopen af en aan met al het lekkers dat The Blueberry te bieden heeft. Zalige sandwiches, vooral die met makreel vind ik erg lekker. De Sloppy Joe laat ik aan mij voorbij gaan. Het is allemaal te lekker en te veel, wat een verwennerij. En als je denkt dat je eigenlijk wel genoeg hebt gehad, komt er een zalige French Toast op tafel te staan. Nou toch dan maar een stukje proeven. Wow, ook te lekker. En als het al niet genoeg is, wordt er gezegd dat je nog bestellen kunt wat je nog wilt proeven. Nou dat laten de bloggers zich geen tweede keer zeggen, ze gaan met z’n allen naar de counter waar de taarten staan en er komen toch een stukken taart voorbij. Waar laten deze slanke meiden het allemaal? Het enige waar ik nog nieuwsgierig naar ben, zijn de smoothies. Ik bestel een Blueberry Hill, een heerlijke (vullende) smoothie van sinaasappel, blauwe bessen uiteraard, soja yoghurt en honing.

http://www.theblueberry.nl/

The Blueberry ziet er tof uit met zijn felle kleuren en leuke beschildering op de muren. We wanen ons in een Amerikaanse tent met al deze heerlijkheden met een Amerikaanse twist. De menukaart zal regelmatig wisselen, maar de populaire klassiekers blijven op de kaart staan. De fluffy American Pancakes, Scrambled Eggs en de French Toast blijven het goed doen. Maar om de zoveel weken zijn er nieuwe Limited Edition Specials.

http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/

Ben je gek op een goed kop koffie, lekkere verse munt of gemberthee, heerlijke smoothies of milkshakes, sodas, American style breakfast of lunch of zalig homemade taart of cakes, ga dan naar The Blueberry. De leuke meiden van de bediening en natuurlijk Lisette zullen je verwennen!

http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/ http://www.theblueberry.nl/

Ik heb de taarten, cakes, cupcakes en muffins niet geproefd, het was teveel van het goede. Temeer een excuus om vaker terug te komen om de lekkere taarten en cakes te proberen. Ik kreeg nog een gigantische Triple Chocolate Chip Cookie mee naar huis voor mijn ‘Amerikaanse’ hubbie.

We gaan – voorzien van een goodiebag – voldaan naar huis!

http://www.theblueberry.nl/

The Blueberry American style breakfast, lunch, cakes and more.

 

THE BLUEBERRY
Amersfoort-Noord
Emiclaerhof 40
3823 EN Amersfoort
noord@theblueberry.nl
Whatsapp: 06 5460 3099

 

THE BLUEBERRY
Amersfoort binnenstad
Hof 21
3811 CJ Amersfoort
hof@theblueberry.nl
Tel: 033 – 752 0226


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden