Batavia Dutch Coffee

Batavia Dutch Coffee

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee koffie van hun koud gezette – de zogenaamde ‘cold drip methode’ – ontvangen om uit te proberen. Deze methode houdt in dat de koffie gezet wordt door ijskoud water heel langzaam over versgemalen koffie te laten druppelen. Dit proces duurt 18 uur waardoor de koffie minder bitter en zuur wordt en veel meer aroma dan warm gezette koffie heeft. Deze koffie geeft je een aangename oppepper.
Het is steeds meer de tendens om koffie en thee met koud water te zetten, maar het principe is al eeuwenoud.

 

Batavia Dutch Coffee kiest ervoor om de koffie niet te blenden, maar om koffie te gebruiken van één variëteit en uit één gebied, single origin koffie heet dat. Hierdoor proef je koffie met hun specifieke karakter en smaak die je nog nooit gedronken hebt.

 

Batavia Dutch Coffee heeft drie verschillende koffie’s elk met een uitgesproken eigen karakter en smaak. De Ethiopische Limu een Arabica koffie. De Limu heeft naast de traditionele koffiesmaak een hint van pure chocolade en karamel én een frisse smaak van citrus. Een heerlijke en toegankelijke koffie om puur van te genieten of om te combineren met chocolade.

 

De Colombiaanse Santuario is een single estate Arabica koffie, deze behoort tot de Red Bourbon Caturra variëteit. Deze Santuario koffie kenmerkt zich door een pittige en kruidige smaak en valt vooral in de smaak bij van stevigere espresso liefhebbers. Deze koffie is goed te gebruiken als klassieke ijskoffie. Deze koffie was toch wel mijn favoriet.

 

De Ethiopische Yirgacheffe koffie behoort tot de Mixed Heirloom variëteit. De Yirgacheffe is een ‘ongewassen’ koffie, waarbij tijdens het drogen een deel van het vruchtvlees om de boon blijft zitten. Hierdoor krijgt de koffie een uitgesproken fruitig karakter en is daardoor ook goed te combineren met fruit.

 

De koffie van Batavia Dutch Coffee kan je het beste uit een glas drinken met veel ijsblokjes erin. De ideale ijskoffie voor warme zomerdagen. En de koffie leent zich heel goed om cocktails mee te maken of te verwerken in bijvoorbeeld desserts.
Ik ben er mee gaan experimenteren en heb de volgende recepten gemaakt:
– een heerlijke Koffie amandel en banaansmoothie om ’s morgens goed wakker te worden
Kruidige pannenkoekjes met koffie, voor een zondagmorgen verwenontbijt
– en een Koffiebavarois als lekkere afsluiter van het avondeten

 

Ook heb ik nog een cocktail gemaakt waarvan ik het recept vond op de website van Batavia Dutch Coffee, de Limu & Chocolate Cocktail:
100 ml chocolademelk, 100 ml Limu, 1 kaneelstokje en 50 ml Liquor 43
Erg lekkere cocktail, die er goed inging bij ons.

Batavia Dutch Coffee

Ben je nieuwsgierig geworden naar de smaken en wil je deze heerlijke koffie’s ook proberen? Bestel ze dan snel op www.bataviacoffee.com
Goed nieuws; mijn volgers krijgen 10% korting op hun bestellingen.
Gebruik hiervoor deze unieke kortingscode: Culinea-10%


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden