Salade met radijsjes en geitenkaas

Mijn lunch van vandaag was deze simpele maar overheerlijke salade met radijsjes en geitenkaas. Lekkere kropsla met twee soorten radijs, lente-ui, geitenkaas, pijnboompitjes en een vinaigrette. Deze salade is helder, knapperig en vol van smaak. De perfecte gezonde vegetarische lunch, bijgerecht of hoofdgerecht. Wauw. Kijk eens naar die prachtige roze red meat radish! Ik ben […]
Quiche met eddoes en blauwe kaas

Een quiche met eddoes en blauwe kaas is een fantastische mix van smaken en een geweldig vegetarisch hoofdgerecht. Het heerlijk kruimelige deeg is kant-en-klare gekocht, dus dit is een makkelijk recept. Deze hartige taart daagt je smaakpapillen uit en verbetert je kookkunsten. Het is lekker vullend door de eddoes erin. En het is een smaaksensatie. […]
Kun je sperziebonen rauw eten? Dit moet je weten

Sperziebonen zijn heerlijk, gezond en makkelijk te bereiden. Maar kun je ze ook rauw eten? Het korte antwoord is: nee, dat kun je beter niet doen. Er zijn goede redenen om sperziebonen altijd eerst te koken of bakken voordat je ze eet. In dit artikel leg ik uit waarom dat zo belangrijk is en wat […]
Hoe mooi servies de eetbeleving positief beïnvloedt

Je hebt uren in de keuken gestaan om een heerlijke maaltijd te bereiden, maar bij het serveren valt de presentatie tegen. ‘Gewoon’ servies doet je culinaire creaties geen recht. Wat als je met het juiste tableware je gerechten perfect kunt presenteren én van elke maaltijd een onvergetelijke ervaring maakt? De vergeten rol van servies in […]
Wat is daslook? Smaak, gebruik en voordelen

Daslook is een wilde plant die je steeds vaker tegenkomt in de keuken. Met zijn zachte knoflooksmaak en felgroene blaadjes is het een echte smaakmaker die je gerechten net dat beetje extra geeft. Maar wat is daslook precies, hoe gebruik je het en waar kun je het kopen? Hier lees je alles wat je moet […]
Ontbijt Power Bowl met Rijst

Als ik zin heb om de dag te beginnen met iets zoets en troostends wat me ook vol houdt en me weer energie geeft na het sporten, eet ik deze ontbijt power bowl met rijst. Het is makkelijk te maken en de perfecte basis voor welke toppings je maar wilt! Mijn favoriete toppings zijn pindakaas, […]
Welke kruiden passen bij sperziebonen?

Sperziebonen zijn heerlijk van zichzelf, maar kunnen soms wel wat extra smaak gebruiken. Gelukkig zijn er talloze kruiden en specerijen die perfect samengaan met sperziebonen. Of je nu gaat voor een frisse zomerse salade of een warme, kruidige schotel – met de juiste kruiden til je je gerecht naar een hoger niveau. Als iemand die […]
Hoeveel gram sperziebonen per persoon?

Sperziebonen zijn één van die groenten die je bijna altijd in huis kunt hebben. Ze zijn lekker, gezond en passen bij vrijwel elk gerecht. Maar hoeveel heb je eigenlijk nodig per persoon? Dat hangt ervan af of je ze als hoofdgerecht of bijgerecht serveert. En ja, dat kan nogal verschillen. Als kok weet ik dat […]
Citroen Cheesecake Overnight Oats

Ben jij dol op citroen en cheesecake? Dan is dit glutenvrije, eiwitrijke, gezonde recept voor overnight oats met citroen het perfecte ontbijt voor jou. Gemaakt met kwark, eiwitpoeder, chiazaad en citroen, is dit mijn nieuwe favoriete overnight oats smaak! Citroen Cheesecake Overnight Oats is het perfecte ontbijt, is supersnel klaar en het smaakt echt alsof […]
Roergebakken kouseband met knoflook

Heerlijke Chinese stijl roergebakken kouseband met knoflook. Deze lange bonen zijn geblakerd en zoet en op smaak gebracht met sojasaus en knoflook voor een snel en makkelijk bijgerecht. Ik ben dol op deze Chinese stijl gebakken bonen! Perfect gewokt en barstensvol smaak. Een heerlijk bijgerecht voor je volgende Chinese maaltijd. Kouseband Heb je ooit kouseband […]