Toast met pesto, burrata en ham

Toast met pesto, burrata en ham

Deze toast met pesto, burrata en ham lijken in eerste instantie misschien op de klassieke Italiaanse ingrediëntencombinatie, maar ze hebben een leuke, onverwachte twist: pittige chili-olie. Zelfgemaakte basilicumpesto met burrata, Prosciutto crudo ham en chili-olie, allemaal geserveerd op een geroosterd zuurdesembrood. Dit is absoluut mijn nieuwe favoriete lunch. De laatste tijd heb ik zin in […]

Galette met snijbiet en prei

Galette met snijbiet en prei

Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]

Tosti met kimchi

Tosti met kimchi

Goudbruine, in de pan gebakken tosti met kimchi staat vandaag op het menu! Gesmolten kaas met een pittige kimchi tussen twee dikke sneetjes zuurdesembrood. Dit was zo’n heerlijke combinatie, dat ik er niet eerder aan gedacht heb om het te proberen! Ik ben een echte avonturiers en als het gaat om het vinden van nog […]

Tortilla taart met Buffalo kip

Tortilla taart met Buffalo kip

Deze tortilla taart met Buffalo kip is een van mijn favoriete doordeweekse maaltijden. Pulled kip wordt gemengd met een zelfgemaakte Buffalo saus en gelaagd met kaas tussen tortilla’s. Bak het in de oven tot de kaas smelt en klaar! Geweldig om te maken met restjes gebraden kip. Je trekt de gegaarde kip uit elkaar met […]

Appelcider Mojito cocktail

Appelcider Mojito cocktail

Dit appelcider Mojito cocktail recept is een van mijn nieuwe favoriete cocktails voor de herfst! Gekruid, levendig en licht zoet, het heeft alle smaken van een klassieke rum mojito plus een flinke scheut appelcider. Deze zoete en kruidige appelcider Mojito is het perfecte cocktailrecept voor de vroege herfst. Geserveerd in glazen met ijs, kan je […]

Kikkererwten stoofpot met chorizo

Kikkererwten stoofpot met chorizo

Deze kikkererwten stoofpot met chorizo is een geweldige, stevige en smaakvolle Spaans geïnspireerde stoofpot die snel klaar is. De chorizo voegt heel veel smaak toe aan dit gerecht! Serveer dit als een stevige soep met knapperig brood om te dippen, of als stoofpot op een bedje van couscous, pasta (zoals orzo, of orecchiette), aardappelpuree of […]

Geroosterde savooikool met kaas

Geroosterde savooikool met kaas

Kaasachtige geroosterde savooiekool in een kaassaus, dit wil je proeven! Deze geroosterde savooikool met kaas is een geweldig bijgerecht voor een feestelijk dinertje thuis. Hoewel ik niet zal proberen jou over te halen de kalkoen te ruilen voor een groentegerecht, laten we deze kool die het middelpunt waard is voor ons het woord doen. Omhuld […]

Pittige Szechuan gyoza

Pittige Szechuan gyoza

Een heerlijk recept voor malse pittige Szechuan gyoza overgoten met een overheerlijke saus die pittig, hartig en zoet is. Het bestaat uit kleine wontons met een eenvoudige varkensvulling, geserveerd met een rijke saus met chili-olie als hoofdingrediënt. Als je op zoek bent naar een lekkere gyoza, probeer deze dan eens! Ik heb er een fusion […]

Waarom we koffie in de ochtend zo lekker vinden

Waarom we koffie in de ochtend zo lekker vinden

Als jij net als ik ontzettend kan genieten van een kopje koffie in de ochtend, dan heb je je vast weleens afgevraagd waarom dit zwarte goud vooral in de ochtend zo heerlijk smaakt. Ik ben op onderzoek gegaan en in dit artikel deel ik mijn bevindingen. 1. Het zorgt voor meer energie Deze eerste reden […]

Restaurant De Monnikendam Amersfoort

Restaurant De Monnikendam Amersfoort

Op een zonnige herfstdag rijden wij naar Amersfoort om te gaan eten in een waterpoort. Restaurant De Monnikendam Amersfoort is een nog bestaande waterpoort waaronder het water van de Heiligenbergerbeek de stad binnenstroomt. Gelegen aan de ringweg in een parkachtig gedeelte van de stad is het restaurant gevestigd in dit prachtige monument. Hier kan je […]