Boek WeekLight van Donna Hay

Boek WeekLight van Donna Hay

Ja en na al dat feestelijk geweld van de Kerstdagen met het boek Kerst van Donna Hay komen we aan de lichtere kost. Het boek WeekLight van Donna Hay helpt ons daar enorm bij. Snelle recepten voor een goed gevoel noemt zij het en dat zijn ze ook.

 

Ook dit boek mocht ik ontvangen van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum Amsterdam en daar ben ik heel blij mee. Dit nieuwste boek van Donna Hay helpt ons om tijdens een drukke week snelle, eenvoudige doch gezonde maaltijden te bereiden. 150 heerlijke recepten met vooral groenten in de hoofdrol. Deze gerechten gaan over energie opdoen middels verantwoord voedsel.

 

Donna heeft de liefde voor groente als kind al meegekregen van haar grootouders die zij hielp in hun moestuin. In deze tijd, waar het vlees eten onder druk staat, is het boek een uitkomst om groenten meer een hoofdrol te geven in jouw eetpatroon. Overheerlijke groenten vol van smaak en textuur. Vertrouwde groenten die in een modern jasje gestoken worden en de hoofdrol spelen in een gerecht.

Het bestaat uit 7 hoofdstukken:

 

Hoofdstuk 1 Moderne make-over

 

Hierin krijgen de golden oldies – de vertrouwde familiegerechten die jij al heel lang maakt – een moderne make-over. Het begint al met een broodje Banh mi, deze keer bereid met tofu en heel veel lekkere rauwkost. De beste vegaburgers waarbij je echt geen vlees zult missen. Een Caesar salade met knapperige boerenkool, Lasagne met supergroentes, of wat dacht je van een heerlijke Zoete aardappelpizza?

Boek WeekLight van Donna Hay

 

Hoofdstuk 2 Kommen vol genot

 

Niets is zo lekker als eten uit een kom en Donna heeft heel veel heerlijke bowls in dit boek staan. Een kom vol lentegroenten, die spat gewoon uit het boek. Lekkere sushibowls, komkommernoedels met krokante vis of een kom vol met pittige bloemkoolrijst. Natuurlijk ook super romige soepjes uit een kom, zoals een rode currysoep met zoete aardappel, een misosoep met udonnoedels of een prachtige gele Wortelsoep met kurkuma. Lekker genieten uit een kommetje.

Boek WeekLight van Donna Hay

 

Hoofdstuk 3 Groene heerlijkheid

 

Sinds Donna een deel van haar tuin(tje) omgebouwd heeft in een biologisch moestuintje, kan ze nog meer genieten van het ‘groen’. Haar happy place noemt ze het. En de groenten uit deze tuin worden natuurlijk weer verwerkt in super lekkere en gezonde gerechten. Zoals de babybietjes in een freekehsalade, snijbietrolletjes met een prachtige rode bietvulling, broccoli op allerlei manier bereid en eenvoudige groentebeignets, die zien er zo lekker uit, die wil je gewoon eten.

 

Hoofdstuk 4 Tijd te kort

 

Op sommige dagen in de week kom je echt tijd te kort. Geen excuus om niet zelf te koken en met deze snelle maar oh zo lekkere gerechten zet jij in no-time iets verantwoords op tafel. Spaghetti met roerbak supergroenten is daar zo’n voorbeeld van. Of een supersnelle superfoodsoep, gekruide linzensalade, eieren in het groen en knapperige chiazalm met een heerlijke salade, komen voorbij. Deze gerechten staan snel op tafel en zijn ook nog eens super gezond en natuurlijk niet te versmaden.

 

Boek WeekLight van Donna Hay

Hoofdstuk 5 Basics to brilliance

 

Hier komen de basic ‘feel good’ recepten voorbij. Zo kan je van broccoli een heerlijk deegje voor een pizzabodem maken, maar ook een broccoliflatbread die je weer vult met een crunchy salade. Van ditzelfde deeg maak je een bodem voor een groentetaart. Hoe handig is dat. En het basisrecept voor spinazie-courgettebeignets gebruik je weer om andere heerlijkheden van te maken. Deze groentebeignets met edamame-avopuree bijvoorbeeld. En met een basisrecept van haverdeeg tover je ook de meest heerlijke gerechten uit de keuken. Deze choc-chunkcookies met tahin die ga ik echt proberen!

Boek WeekLight van Donna Hay

Hoofdstuk 6 Er is altijd ruimte voor een toetje

 

Toetjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij Donna. Als we met mate genieten, kunnen we zeker van een zoete verwennerij nemen. Met deze te lekkere choc-fudge ijslolly’s ben je toch nog verantwoord bezig. Cheesecake, chocolade-karamelrepen of frambozenijs, het moet allemaal kunnen. Het water loopt me in de mond bij het zien van deze heerlijkheden.

Boek WeekLight van Donna Hay

 

Hoofdstuk 7 De basis

 

In de basis komen ingelegde groentes, romige sauzen, dips, dressings en zelfgemaakte strooisels aan bod. Deze maken de gerechten echt af.

 

Het boek eindigt met een woordenlijst waar alle gebruikte ingrediënten aan bod komen. Erg handig voor als je een bepaald product niet kent. Ook vind je hier lijstjes met omrekeningstabellen voor de hoeveelheden.

 

Vooral na de feestdagen is dit een heerlijk boek om in huis te hebben. Even weer terug naar de gezonde basis, naar verantwoorde maar heerlijke maaltijden.

 

Lees hier mijn recensie over het boek Kerst van Donna.

 

Boek WeekLight van Donna Hay
€ 32,50
ISBN 978 90 00 371082
NUR 440, 444
fotografie con poulos


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden