From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Hoi Robbert, ik zou op boost beginnen en de pan goed heet laten worden. Als de biefstuk aan beide kanten geschroeid is, dan kan je het eventueel op 8 of 9 zetten om de biefstuk verder te garen. Hoop dat het lukt zo. Groetjes, Hanneke
Ahhh Hanneke…belofte maakt schuld. Ik zou nog een review plaatsen naar aanleiding van de Fish Pie, die ik bij jou vond. Zoals zojuist inmiddels ook al op FB gepost. Inmiddels heb ik de pie al 2x gemaakt. Zo lekker!!! Hij zal zeker nog vaker bij ons op tafel komen. En zal ik zeker ook nog vaker uit jouw recepten iets smakelijks kiezen. Fijne feestdagen en vriendelijke groet, Loes Claus
From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Hoi Ria, ja het is inderdaad een prachtige stad en wat bijzonder dat je er al zo vaak geweest bent. Yaka Balik restaurant was inderdaad top! Oh dankjewel, ik ga het gelijk aanpassen. Mvg, Hanneke
From Ria Beem on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Istanbul is een prachtige stadet steeds weer andere dingen om te gaan zien. Ik ben er nu al 34 keer geweest en het verveeld nooit. Het restaurant Yaka Balık (balık betekent vis) is een van mijn favorieten! Kleine correctie: het is Camlica heuvel en niet Gamlica. Ga beslist nog een keer terug!
Hallo, Ik was benieuwd of u een andere prijs heeft bij groter afname. Ik woon in Amersfoort en zou zo de kosten kunnen dekken. Ik verneem graag uw reactie. Vriendelijke groet,
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Hoi Katrien, ik weet niet of daar een speciaal opzetstuk voor verkrijgbaar is. De snijschijven die ik erbij heb zitten, maken geen courgetti. Mvg, Hanneke
From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten
Beste Els, ben benieuw hoe dat gaat. Je kunt deze wijn ook inkoken tot een siroop en dan gebruiken over de yoghurt, vla of een bolletje ijs. Gr. Hanneke
Ik kreeg een fles granaatappelwijn uit Azerbadjan. Mierzoet met een zware ondertoon. Toch wel zonde om het door de gootsteen te gooien. Dus eerst maar eens invriezen.
From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten
Beste Jan, ebly en tarly zijn andere namen voor snelkooktarwe. Granen zoals tarwekorrels bevatten goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik zou zeggen dat vanwege de vezels tarwe een goede keuze is. Mvg, Hanneke
From Hanneke de Jonge on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Hallo Sahin, wat leuk om te lezen, dankjewel. Succes met het verwerken van de verse kruiden, je kunt er nog zoveel lekkers van maken. En wat leuk dat jullie naar Friesland gaan deze zomer, wij hebben het er erg fijn gehad zoals je hebt kunnen lezen. Groetjes, Hanneke
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Beste Erika,
Dat zal vast goed smaken van deze boer. Het is een dikke entrecotes met been gesneden. Je kunt dit bereiden in een (grill)pan, op de barbecue of in de oven. Haal het vlees minimaal een uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het goed droog. Bestrooi het vlak voor het bakken met peper en zout. Pan: gebruik een (grill)pan met een dikke bodem en laat deze goed heet worden. Laat er dan een klontje boter of olie in smelten en schroei de côte à l’os aan elke kant dicht, zo’n 2 minuten per kant. Gaar het dan verder op laag vuur tot de juiste kerntemperatuur. Barbecue: zorg dat de kolen goed heet zijn voordat je de côte à l’os op de bbq legt. Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster. Oven: verwarm de oven op 160° en schroei de twee kanten kort dicht in de pan. Leg de côte à l’os in een schaal en laat hem 20 minuten garen in de oven.
Laat de côte à l’os na de bereiding nog 10 minuten rusten onder zilverpapier. Snijd het vlees dan in dunne plakken.
Hoop dat je hier iets mee kunt.
Côte à l’os lijkt een beetje op de côte de boeuf, hier vind je een recept ervoor:
Dag Hanneke van een rundvriendelijke boer die zijn (weinig) runderen doorheen het jaar in grazige weiden en familieverband opkweekt heb ik een rundstuk gekocht dat bekend staat onder de franse benaming 'côte à l'os' in het nederlands zou dit 'zesrib' of 'tussenrib' worden genoemd hebt gij de juiste benaming ? weet gij hoe ik die het best tafelbereid maak ? hoe als ik geen braadpan heb waarin het stuk past ?
From Jos on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Probeer anders ergens anders je onderdeel te bestellen? Ik heb zelf hier een aantal keren onderdelen besteld; https://fixpart.nl/nl/appliances/kenwood-onderdelen-en-accessoires
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Hoi Pieter, dat is jammer om te horen. Heb je contact opgenomen met de leverancier c.q. Kenwood? Ik had na een paar jaar ook een onderdeel kapot en dat kon ik gelukkig lokaal nog bestellen. Probeer het eens.
From Pieter lock on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Ik heb de Kenwood 90 inmiddels een jaar in gebruik en zeer tevreden. Met het bereiden van het deeg brak inderdaad direct het deegmes en is ook nergens meer te krijgen. Ik vind het een schande en zal zeker niet nog een met Kenwood in zee gaan.
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Hoi Simone, dankjewel voor jouw bericht. Ben wel benieuwd naar de namen van deze sauzen. Echter mijn wereldse groene sauzen zijn koude sauzen welke gebaseerd zijn op verse groene kruiden. Maar laat me maar weten als je erachter gekomen bent welke sauzen je gegeten hebt in Frankrijk, wellicht kan ik daar ook nog recepten van maken.
From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Gisteravond gegeten in Frankrijk op terugweg van vakantie in heerlijk restaurant in Selestat en daar hadden ze toefjes van verschillende soorten saus bij het hoofdgerecht. Een daarvan was op basis van spinazie, meer weet ik er niet van helaas….vind jouw overzicht top maar denk dat een dergelijke saus er niet tussen zit toch? De ander was op basis van paprika, daar ga ik ook nog naar op zoek.
From Hanneke de Jonge on Restaurant Floreyn in Amsterdam
Hoi Melissa, het was ook fantastisch lekker. Ik ben nu een paar jaar na mijn maagverkleining en kan eigenlijk nog steeds niet eten en drinken tegelijk. Dat is heel erg jammer als je uit eten gaat. Wat ik doe is dat ik overal een nipje van neem, zodat ik toch de wijn/spijscombinatie kan proeven.
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Hallo Nora, een tournedos wordt vaak opgebonden met een touwtje om een mooie ronde vorm te krijgen en te behouden in de pan. Het touwtje knip je na de bereiding eraf.
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2023/04/16 at 7:31 am
From Robbert on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2023/04/15 at 3:07 pm
From Hanneke de Jonge on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
Go to comment2023/04/11 at 11:21 am
From tereska on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
Go to comment2023/04/07 at 2:04 pm
From t. muller on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
Go to comment2023/04/07 at 2:03 pm
From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken
Go to comment2023/01/29 at 9:01 am
From bart van leeuwen on Hoe kan je eten minder pittig maken
Go to comment2023/01/28 at 2:39 pm
From Hanneke de Jonge on Over Hanneke de Jonge
Go to comment2022/12/20 at 10:30 am
From Loes on Over Hanneke de Jonge
Go to comment2022/12/19 at 8:08 am
From Hanneke de Jonge on Uitwaaien op Terschelling
Go to comment2022/11/15 at 8:33 am
From Ria Laanstra on Uitwaaien op Terschelling
Go to comment2022/11/14 at 7:46 pm
From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Go to comment2022/10/31 at 8:42 am
From Ria Beem on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Go to comment2022/10/30 at 4:25 pm
From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Go to comment2022/10/15 at 6:10 pm
From ellen visser on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Go to comment2022/10/15 at 9:12 am
From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Go to comment2022/10/15 at 7:56 am
From Jacqueline on Wat hebben wij genoten in Istanbul
Go to comment2022/10/14 at 5:11 pm
From Hanneke de Jonge on The Buffel Company Zeewolde
Go to comment2022/09/09 at 8:22 am
From Duran on The Buffel Company Zeewolde
Go to comment2022/09/08 at 4:44 pm
From Hanneke de Jonge on Chef’s (R)Evolution event
Go to comment2022/09/07 at 7:00 am
From Monique De Jonge on Chef’s (R)Evolution event
Go to comment2022/09/06 at 9:36 pm
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2022/08/12 at 12:07 pm
From Katrien on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2022/08/08 at 11:54 am
From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten
Go to comment2022/08/05 at 7:27 am
From Els on Wat kan je doen met wijnrestanten
Go to comment2022/08/04 at 4:07 pm
From Hanneke de Jonge on Saladedressings
Go to comment2022/06/07 at 7:47 am
From Marten on Saladedressings
Go to comment2022/06/06 at 7:36 pm
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2022/04/02 at 7:28 am
From Maartje on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2022/04/02 at 6:49 am
From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2022/03/27 at 4:07 pm
From Martin Clemens on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2022/03/27 at 3:09 pm
From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten
Go to comment2022/01/29 at 7:48 am
From Jan antongilles on Granen en op graan lijkende producten
Go to comment2022/01/28 at 5:32 pm
From Hanneke de Jonge on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Go to comment2022/01/27 at 7:59 am
From Sahin on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Go to comment2022/01/26 at 2:26 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/11/11 at 11:02 am
From Erika on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/11/11 at 9:13 am
From Hanneke de Jonge on Grand Café JAN! in Wergea
Go to comment2021/10/11 at 6:27 am
From Boudewijn. on Grand Café JAN! in Wergea
Go to comment2021/10/10 at 1:33 pm
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/09/07 at 8:12 am
From Jos on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/09/07 at 8:04 am
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/08/03 at 1:30 pm
From Pieter lock on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/08/01 at 2:39 pm
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/30 at 11:02 am
From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/25 at 9:31 am
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/25 at 9:22 am
From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/25 at 9:05 am
From Hanneke de Jonge on Restaurant Floreyn in Amsterdam
Go to comment2021/07/21 at 9:54 am
From Melissa on Restaurant Floreyn in Amsterdam
Go to comment2021/07/21 at 9:27 am
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/05/30 at 10:16 am