Kabbel iets in ons gastenboek.

  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Robbert, ik zou op boost beginnen en de pan goed heet laten worden. Als de biefstuk aan beide kanten geschroeid is, dan kan je het eventueel op 8 of 9 zetten om de biefstuk verder te garen. Hoop dat het lukt zo.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/04/16 at 7:31 am
  • From Robbert on Verschillende soorten biefstuk

    Ik heb een inductie kookplaat met stand 1 tm 9 +Boost. Op welke stand kan ik mijn kogelbiefstuk het beste bakken (medium)?

    Go to comment
    2023/04/15 at 3:07 pm
  • From Hanneke de Jonge on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hoi Tereska, ik denk dat gehakte koriander of peterselie ongeveer 40 gram zal zijn.

    Go to comment
    2023/04/11 at 11:21 am
  • From tereska on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    ik wil weten hoeveel verse kruiden omgezet worden

    Go to comment
    2023/04/07 at 2:04 pm
  • From t. muller on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    verse kruiden zoals koriander en peterselie

    Go to comment
    2023/04/07 at 2:03 pm
  • From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Dankjewel Bart, fijn om te horen.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/01/29 at 9:01 am
  • From bart van leeuwen on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Mooie tips, en heel praktische aanvulling op wat ik al wist.

    Go to comment
    2023/01/28 at 2:39 pm
  • From Hanneke de Jonge on Over Hanneke de Jonge

    Hallo Loes, wat fijn om te horen en wat leuk dat jij dit gedeeld hebt. Dankjewel en fijne feestdagen ook voor jullie!
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2022/12/20 at 10:30 am
  • From Loes on Over Hanneke de Jonge

    Ahhh Hanneke…belofte maakt schuld. Ik zou nog een review plaatsen naar aanleiding van de Fish Pie, die ik bij jou vond. Zoals zojuist inmiddels ook al op FB gepost. Inmiddels heb ik de pie al 2x gemaakt. Zo lekker!!! Hij zal zeker nog vaker bij ons op tafel komen. En zal ik zeker ook nog vaker uit jouw recepten iets smakelijks kiezen. Fijne feestdagen en vriendelijke groet, Loes Claus

    Go to comment
    2022/12/19 at 8:08 am
  • From Hanneke de Jonge on Uitwaaien op Terschelling

    Dankjewel Ria, we hebben genoten en komen zeker een keertje weer terug op Terschelling. Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2022/11/15 at 8:33 am
  • From Ria Laanstra on Uitwaaien op Terschelling

    Wat een mooi en leuk verslag van jullie verblijf op Terschelling! Dan komen jullie vast nog eens terug 😉
    Welkom bij Lokaal Terschelling!
    Groeten!

    Go to comment
    2022/11/14 at 7:46 pm
  • From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul

    Hoi Ria, ja het is inderdaad een prachtige stad en wat bijzonder dat je er al zo vaak geweest bent. Yaka Balik restaurant was inderdaad top! Oh dankjewel, ik ga het gelijk aanpassen. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2022/10/31 at 8:42 am
  • From Ria Beem on Wat hebben wij genoten in Istanbul

    Istanbul is een prachtige stadet steeds weer andere dingen om te gaan zien. Ik ben er nu al 34 keer geweest en het verveeld nooit. Het restaurant Yaka Balık (balık betekent vis) is een van mijn favorieten! Kleine correctie: het is Camlica heuvel en niet Gamlica. Ga beslist nog een keer terug!

    Go to comment
    2022/10/30 at 4:25 pm
  • From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul

    Hoi Ellen, wat leuk dat je er al eens geweest bent. Ik wil zeker ook nog een keer terug gaan. En dankjewel! Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2022/10/15 at 6:10 pm
  • From ellen visser on Wat hebben wij genoten in Istanbul

    wat leuk om te lezen zeg! ik krijg meteen zin om weer eens te gaan en jouw verhaal als reisgids te gebruiken!
    groet! ellen

    Go to comment
    2022/10/15 at 9:12 am
  • From Hanneke de Jonge on Wat hebben wij genoten in Istanbul

    Ja wat was het een fantastische reis he en dankjewel 🙂

    Go to comment
    2022/10/15 at 7:56 am
  • From Jacqueline on Wat hebben wij genoten in Istanbul

    Heel mooi verwoord Hanneke, het was geweldig

    Go to comment
    2022/10/14 at 5:11 pm
  • From Hanneke de Jonge on The Buffel Company Zeewolde

    Goedemorgen Duran, dan moet je contact opnemen met The Buffel Company zelf. Dit is hun website: https://www.thebuffelcompany.com/
    Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2022/09/09 at 8:22 am
  • From Duran on The Buffel Company Zeewolde

    Hallo,
    Ik was benieuwd of u een andere prijs heeft bij groter afname. Ik woon in Amersfoort en zou zo de kosten kunnen dekken.
    Ik verneem graag uw reactie.
    Vriendelijke groet,

    06-19045616

    Go to comment
    2022/09/08 at 4:44 pm
  • From Hanneke de Jonge on Chef’s (R)Evolution event

    Ja dankjewel, het was een super dag en dat blikje was de kers op de taart.

    Go to comment
    2022/09/07 at 7:00 am
  • From Monique De Jonge on Chef’s (R)Evolution event

    Wat een dag! Dit is toch een onvergetelijke ervaring? Zo ontzettend gaaf dat je daar bij kon zijn… super! En dan dat blikje met je naam erop…

    Go to comment
    2022/09/06 at 9:36 pm
  • From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Hoi Katrien, ik weet niet of daar een speciaal opzetstuk voor verkrijgbaar is. De snijschijven die ik erbij heb zitten, maken geen courgetti. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2022/08/12 at 12:07 pm
  • From Katrien on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Kan je met dit apparaat ook courgetti snijden? Dus in spiraal snijden?

    Go to comment
    2022/08/08 at 11:54 am
  • From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten

    Beste Els, ben benieuw hoe dat gaat. Je kunt deze wijn ook inkoken tot een siroop en dan gebruiken over de yoghurt, vla of een bolletje ijs. Gr. Hanneke

    Go to comment
    2022/08/05 at 7:27 am
  • From Els on Wat kan je doen met wijnrestanten

    Ik kreeg een fles granaatappelwijn uit Azerbadjan. Mierzoet met een zware ondertoon. Toch wel zonde om het door de gootsteen te gooien. Dus eerst maar eens invriezen.

    Go to comment
    2022/08/04 at 4:07 pm
  • From Hanneke de Jonge on Saladedressings

    Super leuk om te horen, dankjewel Marten.

    Go to comment
    2022/06/07 at 7:47 am
  • From Marten on Saladedressings

    Wow, goeie info dit, thanks!
    Ga er zeker een paar uitproberen.

    Go to comment
    2022/06/06 at 7:36 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Beste Maartje, ik zou daar een langkorrelige witte rijst of volkoren rijst voor nemen.

    Go to comment
    2022/04/02 at 7:28 am
  • From Maartje on Welke rijstsoorten zijn er

    Weet u welke rijst het best geschikt is om rijstmeel van te malen?

    Go to comment
    2022/04/02 at 6:49 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Dankjewel Martin, altijd heel fijn om dat te horen.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2022/03/27 at 4:07 pm
  • From Martin Clemens on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Een hele mooie site een prachtig naslagwerk

    Go to comment
    2022/03/27 at 3:09 pm
  • From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten

    Beste Jan, ebly en tarly zijn andere namen voor snelkooktarwe. Granen zoals tarwekorrels bevatten goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik zou zeggen dat vanwege de vezels tarwe een goede keuze is.
    Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2022/01/29 at 7:48 am
  • From Jan antongilles on Granen en op graan lijkende producten

    Wat met graanproducten zoals Ebly? Wat hebben die als voordeel of nadeel tov aardappelen

    Go to comment
    2022/01/28 at 5:32 pm
  • From Hanneke de Jonge on Culinair en cultureel genieten in St Nyk

    Hallo Sahin, wat leuk om te lezen, dankjewel. Succes met het verwerken van de verse kruiden, je kunt er nog zoveel lekkers van maken. En wat leuk dat jullie naar Friesland gaan deze zomer, wij hebben het er erg fijn gehad zoals je hebt kunnen lezen. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2022/01/27 at 7:59 am
  • From Sahin on Culinair en cultureel genieten in St Nyk

    Hee, toevallig bij het googelen bij jou terecht gekomen. Op zoek naar wat ik kan doen met overgebleven verse kruiden. Ik had namelijk paling in ‘t groen gemaakt en er zijn nog zoveel kruiden over. Heel wat interessante tips ontdekt én ook originele en leuke recepten. We gaan aan de slag. En vanaf nu kijk ik wel af en toe eens op je blogs (deze zomer zo goed als zeker naar Friesland en daarover vond ik ook al fijne tips) én ook naar je website. Dank je wel en nog veel succes !

    Go to comment
    2022/01/26 at 2:26 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Beste Erika,

    Dat zal vast goed smaken van deze boer.
    Het is een dikke entrecotes met been gesneden. Je kunt dit bereiden in een (grill)pan, op de barbecue of in de oven.
    Haal het vlees minimaal een uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het goed droog. Bestrooi het vlak voor het bakken met peper en zout.
    Pan: gebruik een (grill)pan met een dikke bodem en laat deze goed heet worden. Laat er dan een klontje boter of olie in smelten en schroei de côte à l’os aan elke kant dicht, zo’n 2 minuten per kant. Gaar het dan verder op laag vuur tot de juiste kerntemperatuur.
    Barbecue: zorg dat de kolen goed heet zijn voordat je de côte à l’os op de bbq legt.
    Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster.
    Oven: verwarm de oven op 160° en schroei de twee kanten kort dicht in de pan.
    Leg de côte à l’os in een schaal en laat hem 20 minuten garen in de oven.

    Laat de côte à l’os na de bereiding nog 10 minuten rusten onder zilverpapier.
    Snijd het vlees dan in dunne plakken.

    Hoop dat je hier iets mee kunt.

    Côte à l’os lijkt een beetje op de côte de boeuf, hier vind je een recept ervoor:

    Go to comment
    2021/11/11 at 11:02 am
  • From Erika on Verschillende soorten biefstuk

    Dag Hanneke
    van een rundvriendelijke boer die zijn (weinig) runderen doorheen het jaar in grazige weiden en familieverband opkweekt heb ik een rundstuk gekocht dat bekend staat onder de franse benaming 'côte à l'os'
    in het nederlands zou dit 'zesrib' of 'tussenrib' worden genoemd
    hebt gij de juiste benaming ?
    weet gij hoe ik die het best tafelbereid maak ?
    hoe als ik geen braadpan heb waarin het stuk past ?

    dank u voor uw aandacht & antwoord
    Erika

    Go to comment
    2021/11/11 at 9:13 am
  • From Hanneke de Jonge on Grand Café JAN! in Wergea

    Hoi Boudewijn, ja het ziet er super uit he en wat leuk om te lezen dat je er geluncht hebt. Gaan wij ook nog eens doen.

    Go to comment
    2021/10/11 at 6:27 am
  • From Boudewijn. on Grand Café JAN! in Wergea

    Vandaag in het werkelijk prachtig en smaakvol verbouwde Grand café geluncht. Super broodjes en net ff anders als anders. 100% een aanrader. Dus ; net stinne, d'r hinne.

    Go to comment
    2021/10/10 at 1:33 pm
  • From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Dankjewel voor de tip Jos.

    Go to comment
    2021/09/07 at 8:12 am
  • From Jos on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Probeer anders ergens anders je onderdeel te bestellen? Ik heb zelf hier een aantal keren onderdelen besteld; https://fixpart.nl/nl/appliances/kenwood-onderdelen-en-accessoires

    Go to comment
    2021/09/07 at 8:04 am
  • From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Hoi Pieter, dat is jammer om te horen. Heb je contact opgenomen met de leverancier c.q. Kenwood? Ik had na een paar jaar ook een onderdeel kapot en dat kon ik gelukkig lokaal nog bestellen. Probeer het eens.

    Go to comment
    2021/08/03 at 1:30 pm
  • From Pieter lock on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Ik heb de Kenwood 90 inmiddels een jaar in gebruik en zeer tevreden.
    Met het bereiden van het deeg brak inderdaad direct het deegmes en is ook nergens meer te krijgen.
    Ik vind het een schande en zal zeker niet nog een met Kenwood in zee gaan.

    Go to comment
    2021/08/01 at 2:39 pm
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Graag gedaan. Denk het ook niet, maar mocht je het vinden dan hoor ik het graag van jou.

    Go to comment
    2021/07/30 at 11:02 am
  • From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Dank je wel voor je snelle reactie! Ik vrees dat de kok zijn recepten niet zal prijsgeven maar wie weet. We blijven zoeken!

    Go to comment
    2021/07/25 at 9:31 am
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hoi Simone, dankjewel voor jouw bericht. Ben wel benieuwd naar de namen van deze sauzen. Echter mijn wereldse groene sauzen zijn koude sauzen welke gebaseerd zijn op verse groene kruiden. Maar laat me maar weten als je erachter gekomen bent welke sauzen je gegeten hebt in Frankrijk, wellicht kan ik daar ook nog recepten van maken.

    Go to comment
    2021/07/25 at 9:22 am
  • From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Gisteravond gegeten in Frankrijk op terugweg van vakantie in heerlijk restaurant in Selestat en daar hadden ze toefjes van verschillende soorten saus bij het hoofdgerecht. Een daarvan was op basis van spinazie, meer weet ik er niet van helaas….vind jouw overzicht top maar denk dat een dergelijke saus er niet tussen zit toch? De ander was op basis van paprika, daar ga ik ook nog naar op zoek.

    Go to comment
    2021/07/25 at 9:05 am
  • From Hanneke de Jonge on Restaurant Floreyn in Amsterdam

    Hoi Melissa, het was ook fantastisch lekker. Ik ben nu een paar jaar na mijn maagverkleining en kan eigenlijk nog steeds niet eten en drinken tegelijk. Dat is heel erg jammer als je uit eten gaat. Wat ik doe is dat ik overal een nipje van neem, zodat ik toch de wijn/spijscombinatie kan proeven.

    Go to comment
    2021/07/21 at 9:54 am
  • From Melissa on Restaurant Floreyn in Amsterdam

    Hey! Wat klinkt het allemaal lekker! Enkel vraagje, mag je wel drinken en eten tegelijkertijd? Ik ben 4 dagen terug een maagverkleining ondergaan!

    Go to comment
    2021/07/21 at 9:27 am
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hallo Nora, een tournedos wordt vaak opgebonden met een touwtje om een mooie ronde vorm te krijgen en te behouden in de pan. Het touwtje knip je na de bereiding eraf.

    Go to comment
    2021/05/30 at 10:16 am