From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Wat jammer om dit te lezen, ik heb hele goede ervaringen met dit apparaat en gebruik het al jaren dagelijks zonder problemen. Wellicht contact opnemen met de leverancier van het apparaat?
From B.wijnand on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Ik heb deze Kenwood FPM 90 in 2020 gekregen en na de eerste keer deeg maken is de bovenkant van het deegmes stuk. Wat me erg stoort, naast de slechte kwaliteit van de constructie van het deegmes, is dat het onderdeel niet meer leverbaar is. De Kenwood 90 wordt helemaal niet meer geleverd. Vanwege productiefouten? Wie o wie kan me nog aan een deegmes helpen?
Beste Robbie, het zijn alle twee hele gezonde groenten, maar ik denk dat spinazie nog iets gezonder is door de ruime hoeveelheid goede stoffen die het bevat.
From Jan Goutier on Verschillende soorten biefstuk
Een vriend van ons beweert dat hoe dikker de ossenhaas hoe jonger de koe. Ik betwijfel dit. Daarbij gaat het volgens mij meer om de smaak dat het volume.
From Beste boeken voor roomijs en andere ijsdesserts | Broodbakken – ijs bereiden on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
[…] Deze boeken uit de VS gebruiken vooral het niet erg precieze (en voor een patissier ergerlijke) kopjes-en-lepels maatsysteem. Omreken kan oa hier. […]
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Hoi Mimi, Het ligt eraan hoe dik de entrecote aan een stuk is zou ik het in 45 minuten (rosé) bakken in de hete oven. Als je zeker wilt zijn over de juiste gaarheid gebruik dan een kernthermometer. Rare (rood) is tussen de 38ºC – 43ºC Medium-rare (rosé) tussen de 44ºC – 46ºC Medium tussen de 49ºC – 53ºC. Succes ermee!
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Hallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst. Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.
hallo Hanneke, bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd. eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?
Hoi Hanneke Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben Heb jij weleens gehoord van butter en eek? Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt Hierbij het recept
We nemen 1 pakje roomboter 1 glas witte azijn 1 glas water Een theelepel zwarte peper En zout naar smaak
Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
Hallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.
Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
From Thea.Mertens@ziggo.nl on Over Hanneke de Jonge
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Heb genoten van alle informatie van jullie site, kook al mijn hele leven en vaak eters over de vloer het verhaal van mevrouw de Jong en de recepten en ook de eetadressen.
From Agnes Domhof on De voordelen van een multicooker
Hallo, ik heb een multicooker 45 in 1 van tefal, zou graag een kookboek hiervan hebben , is die ergens te koop? Kan zelf geen info vinden . Alvast bedankt.
From Vincent Lancee on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Leuke info voor in de keuken en gezondheid. Is het een idee om er een klein boekje (A5) van te maken voor in de keuken als naslagwerkje? Met groet en dank, Vincent Lancee
From Nora on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/05/30 at 6:01 am
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/05/15 at 10:48 am
From B.wijnand on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/05/12 at 10:56 am
From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten
Go to comment2021/04/21 at 6:39 am
From Robbie on Groene bladgroenten
Go to comment2021/04/20 at 8:26 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/03/12 at 2:20 pm
From Jan Goutier on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/03/12 at 11:16 am
From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten
Go to comment2021/02/07 at 6:19 pm
From Bernadette on Groene bladgroenten
Go to comment2021/02/07 at 4:08 pm
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/01/18 at 12:45 pm
From Smaken van Karmijn on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/01/18 at 10:08 am
From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten
Go to comment2021/01/15 at 9:26 am
From Alice van der Steen on Wat kan je doen met wijnrestanten
Go to comment2021/01/15 at 9:12 am
From Beste boeken voor roomijs en andere ijsdesserts | Broodbakken – ijs bereiden on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
Go to comment2020/12/30 at 11:32 am
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/21 at 1:37 pm
From Jerry Dekker on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/19 at 7:14 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 1:35 pm
From Mimi Hessels on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 12:33 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 11:54 am
From Mirjam on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 11:49 am
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/14 at 3:09 pm
From Ellis on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/13 at 8:18 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/27 at 1:40 pm
From Cor on Reacties
Go to comment2020/11/27 at 7:43 am
From Hanneke de Jonge on De voordelen van een multicooker
Go to comment2020/11/26 at 7:46 am
From Hanneke de Jonge on Lekker tafelen met de Pizzarette
Go to comment2020/11/19 at 9:25 am
From Rob on Lekker tafelen met de Pizzarette
Go to comment2020/11/18 at 9:45 am
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:14 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:13 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:12 pm
From Thea Mertens on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 1:55 pm
From Els Collignon on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 1:53 pm
From Ab Schut on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 1:51 pm
From Ab Schut on Home Page
Go to comment2020/10/25 at 10:13 am
From Hanneke de Jonge on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?
Go to comment2020/10/23 at 8:33 am
From M.P. Westhuis . on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?
Go to comment2020/10/22 at 1:04 pm
From Hanneke de Jonge on Stooffestival Grootmoeders Geheimen
Go to comment2020/09/17 at 7:48 am
From Ingrid vd Geld on Stooffestival Grootmoeders Geheimen
Go to comment2020/09/16 at 4:50 pm
From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/09/08 at 9:58 am
From J Nab on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/09/05 at 8:18 pm
From Hanneke de Jonge on Polderknoflook
Go to comment2020/09/01 at 1:39 pm
From ericbrookhuis@hotmail.com on Polderknoflook
Go to comment2020/08/29 at 3:52 pm
From Thea.Mertens@ziggo.nl on Over Hanneke de Jonge
Go to comment2020/08/19 at 9:07 am
From Hanneke de Jonge on Genieten van Fruits de Mer
Go to comment2020/08/15 at 1:23 pm
From A. Smid on Genieten van Fruits de Mer
Go to comment2020/08/15 at 8:25 am
From Agnes Domhof on De voordelen van een multicooker
Go to comment2020/08/13 at 9:05 am
From Recensie door Hanneke de Jonge van Culinea.nl on Wat zie jij er lekker uit!
Go to comment2020/08/10 at 12:45 pm
From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Go to comment2020/07/11 at 7:24 am
From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/07/11 at 7:24 am
From Vincent Lancee on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/07/11 at 12:42 am