From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Hallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst. Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.
hallo Hanneke, bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd. eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?
Hoi Hanneke Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben Heb jij weleens gehoord van butter en eek? Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt Hierbij het recept
We nemen 1 pakje roomboter 1 glas witte azijn 1 glas water Een theelepel zwarte peper En zout naar smaak
Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
Hallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.
Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
From Thea.Mertens@ziggo.nl on Over Hanneke de Jonge
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Heb genoten van alle informatie van jullie site, kook al mijn hele leven en vaak eters over de vloer het verhaal van mevrouw de Jong en de recepten en ook de eetadressen.
From Agnes Domhof on De voordelen van een multicooker
Hallo, ik heb een multicooker 45 in 1 van tefal, zou graag een kookboek hiervan hebben , is die ergens te koop? Kan zelf geen info vinden . Alvast bedankt.
From Vincent Lancee on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Leuke info voor in de keuken en gezondheid. Is het een idee om er een klein boekje (A5) van te maken voor in de keuken als naslagwerkje? Met groet en dank, Vincent Lancee
From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
U heeft gelijk ja! Ik heb de kennis uit dit artikel toegepast in de keuken en inderdaad mijn kip <a href="https://www.youtube.com/watch?v=08S3jK5MUvY">smaakte</a> erg lekker. Nogmaals bedankt!
From Yvette vd N on Hoe kan je eten minder pittig maken
Iemand met een notenallergie hoeft niet persé allergisch te zijn voor pinda. Pinda is immers geen noot, maar een peulvrucht. En iemand met pinda-allergie hoeft niet persé ook allergisch voor noten te zijn. Ik heb deze info van de arts van mijn dochter met pinda-allergie.
From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Goedemorgen Suzanne, graag gedaan. Jouw gerechten zullen waarschijnlijk niet mislukken, maar een goede wijn/spijs combinatie kan jouw gerechten nog lekkerder maken. Mvg, Hanneke
From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Bedankt voor de informatie! Ik had er helemaal geen idee over dat het ook uitmaakt welk wijnsoort je gebruikt. Misschien is dat ook de reden waarom mijn recepten altijd mislukten.
From Marileen on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt
Jazeker, heb alles kunnen krijgen en nog meer dan dat, want het is voor mij net als de action. Je hebt 1 of 2 dingen nodig maar komt met handen/tassen vol naar buiten haha. Ik kom er zo graag! Groetjes Marileen
From MaRin on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt
Hahaha, wat grappig…ik was op zoek naar een Turks recept en wil de ingrediënten in deze Turkse winkel gaan halen. Ik kom deze site plots tegen, en ik ga meteen mijn schoenen aantrekken en op de fiets stappen. Het is even een eindje fietsen, maar dan heb je ook wat 🙂
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Dankjewel Noortje, leuk om te horen. Volgens mij is Mahmood rijst een basmati rijst en is Mahmood de naam van het merk net zoals wij Lassi kennen. Hoop je hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Groetjes, Hanneke
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Hoi Carla, ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en zou ik niet weten waar je dit kunt kopen. Misschien informeren bij een toko? Sorry dat ik je niet helpen kan, google gaf ook al geen uitkomst. Mvg, Hanneke
From Mirjam on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 11:49 am
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/14 at 3:09 pm
From Ellis on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/13 at 8:18 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/27 at 1:40 pm
From Cor on Reacties
Go to comment2020/11/27 at 7:43 am
From Hanneke de Jonge on De voordelen van een multicooker
Go to comment2020/11/26 at 7:46 am
From Hanneke de Jonge on Lekker tafelen met de Pizzarette
Go to comment2020/11/19 at 9:25 am
From Rob on Lekker tafelen met de Pizzarette
Go to comment2020/11/18 at 9:45 am
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:14 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:13 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:12 pm
From Thea Mertens on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 1:55 pm
From Els Collignon on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 1:53 pm
From Ab Schut on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 1:51 pm
From Ab Schut on Home Page
Go to comment2020/10/25 at 10:13 am
From Hanneke de Jonge on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?
Go to comment2020/10/23 at 8:33 am
From M.P. Westhuis . on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?
Go to comment2020/10/22 at 1:04 pm
From Hanneke de Jonge on Stooffestival Grootmoeders Geheimen
Go to comment2020/09/17 at 7:48 am
From Ingrid vd Geld on Stooffestival Grootmoeders Geheimen
Go to comment2020/09/16 at 4:50 pm
From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/09/08 at 9:58 am
From J Nab on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/09/05 at 8:18 pm
From Hanneke de Jonge on Polderknoflook
Go to comment2020/09/01 at 1:39 pm
From ericbrookhuis@hotmail.com on Polderknoflook
Go to comment2020/08/29 at 3:52 pm
From Thea.Mertens@ziggo.nl on Over Hanneke de Jonge
Go to comment2020/08/19 at 9:07 am
From Hanneke de Jonge on Genieten van Fruits de Mer
Go to comment2020/08/15 at 1:23 pm
From A. Smid on Genieten van Fruits de Mer
Go to comment2020/08/15 at 8:25 am
From Agnes Domhof on De voordelen van een multicooker
Go to comment2020/08/13 at 9:05 am
From Recensie door Hanneke de Jonge van Culinea.nl on Wat zie jij er lekker uit!
Go to comment2020/08/10 at 12:45 pm
From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Go to comment2020/07/11 at 7:24 am
From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/07/11 at 7:24 am
From Vincent Lancee on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/07/11 at 12:42 am
From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Go to comment2020/07/10 at 4:23 pm
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2020/07/06 at 12:33 pm
From Margriet on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2020/07/06 at 12:23 pm
From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken
Go to comment2020/07/03 at 2:16 pm
From Yvette vd N on Hoe kan je eten minder pittig maken
Go to comment2020/06/30 at 11:02 am
From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Go to comment2020/06/26 at 8:10 am
From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?
Go to comment2020/06/25 at 7:10 pm
From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt
Go to comment2020/06/20 at 11:58 am
From Marileen on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt
Go to comment2020/06/20 at 10:32 am
From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt
Go to comment2020/06/17 at 10:21 am
From MaRin on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt
Go to comment2020/06/17 at 10:00 am
From Jef Debelder on Samenwerken met Culinea
Go to comment2020/05/11 at 11:02 am
From Hanneke de Jonge on Kookboek The Lemon Kitchen
Go to comment2020/05/02 at 7:51 am
From Jadis - The Lemon Kitchen on Kookboek The Lemon Kitchen
Go to comment2020/05/01 at 5:54 pm
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/04/28 at 7:13 am
From Noortje on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/04/27 at 3:12 pm
From Fransreinbergen on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2020/01/20 at 2:10 pm
From Hoe overleef ik de feestdagen als kleine eter? - Kleine Porties on Hoe overleef ik de feestdagen met een maagverkleining?
Go to comment2020/01/20 at 8:24 am
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/01/12 at 8:36 am